Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Θύελλα» αντιδράσεων για τα… παζάρια του Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θύελλα» αντιδράσεων για τα… παζάρια του Ερντογάν

«Θύελλα» αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πρώτες, προεκλογικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας», εξέφρασε μιλώντας σε τουρκικά μέσα. Άμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου. «Όταν μίλησα […]

«Θύελλα» αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πρώτες, προεκλογικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας», εξέφρασε μιλώντας σε τουρκικά μέσα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου. «Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την πρόταση ανταλλαγής», δημοσίευσε στο Twitter του.

Διαβάστε ακόμα

«Τιτίβισε» ο Καμμένος για τον Ερντογάν

Άδωνις Γεωργιάδης

«Από την πρώτη στιγμή ήταν απολύτως προφανές ότι ο Ερντογάν φυλάκισε τους δυο Έλληνες για να τους ανταλλάξει με τους Τούρκους στρατιωτικούς. Έπρεπε να είχαμε φροντίσει ώστε να μην έχει γίνει σύλληψη» τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Ανδρέας Λοβέρδος

«Ο Άρειος Πάγος κρίνει το αίτημα των 8 και όχι την πολιτική τους δράση. Τους Κούρδους που οργάνωναν βομβιστική επίθεση εναντίον του Ερντογάν δεν τους ζητούν τόσο επίμονα όσο τους «8». Δεν υπάρχει περίπτωση η ελληνική δημοκρατία να συζητήσει ανταλλαγή», τόνισε ο κος Λοβέρδος στον Τάκη Χατζή και το «Ακραίως».

Διαβάστε ακόμα

Ξαφνικό μήνυμα… ειρήνης – Τα «αγκάθια» του Ερντογάν

Και συμπλήρωσε: «Υποχρέωση της ελληνικής δημοκρατίας να προστατέψει τους 8 από τυχόν απαγωγή. Το θέμα με τον Έβρο και τους πρόσφυγες είναι ένα από τα θεματα με την Τουρκία. Χρειαζόμαστε συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για το ζήτημα».

Νίκος Δένδιας

«Έχει προκηρύξει εκλογές, άρα όσα λέει είναι μέσα στο πλαίσιο του προεκλογικού του λόγου, είναι σε στρατιωτικό νόμο και έχει στρατεύματα εκτός της επικράτειας της. Δεν μπορούμε να μπούμε σε καμία συζήτηση ανταλλαγής. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να συζητήσει με την Τουρκία για αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης. Καμία συζήτηση στη βάση που το έθεσε ο πρόεδρος Ερντογάν», σημείωσε ο κος Δένδιας.

Νίκος Ξυδάκης

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως «δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς σε ότι σου λέει η άλλη πλευρά. Δεν θα συζητήσουμε με τους όρους που ζητά ο Ταγίπ Ερντογάν. Έχεις ένα κράτος όπου η Δικαιοσύνη και η διάκριση των εξουσιών είναι υπό περιορισμό, υπό αναστολή στο ψυγείο, πρέπει εσύ να ορίσεις το πεδίο στο οποίο θα συζητήσεις».

«Η επίσημη ελληνική γραμμή για τους 8 εκφράστηκε κυρίαρχα από τον Άρειο Πάγο. Σεβόμαστε τους δικούς μας νόμους. Τα ελληνικά δικαστήρια δεν έκριναν την πολιτική τους δράση στην Τουρκία. Έκριναν το αίτημα τους να λάβουν άσυλο από την Ελλάδα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις