Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ξαφνικό μήνυμα… ειρήνης – Τα «αγκάθια» του Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Ξαφνικό μήνυμα… ειρήνης – Τα «αγκάθια» του Ερντογάν

Νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αγνώριστος και υπέρμαχος… της ειρήνης εμφανίστηκε ο Ερντογάν, μιλώντας στο τουρκικό κανάλι NTV. «Τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», εξέφρασε τονίζοντας πως δεν θέλει άλλες εντάσεις. Μάλιστα αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο […]

Νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αγνώριστος και υπέρμαχος… της ειρήνης εμφανίστηκε ο Ερντογάν, μιλώντας στο τουρκικό κανάλι NTV. «Τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», εξέφρασε τονίζοντας πως δεν θέλει άλλες εντάσεις.

Μάλιστα αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα πρόεδρο».

Διαβάστε ακόμα

«Ελλάδα και Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο»

Τα… αγκάθια των δηλώσεών του

Επανέφερε το θέμα των «Γκιουλενιστών», λέγοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να μας τους επιστρέψει». «Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν έχουμε τέτοιο στόχο».

«Θα εξακολουθήσουμε να παρατείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ειρήνη στη χώρα μας, για όγδοη, για ένατη, για δέκατη φορά, αν χρειαστεί», προσέθεσε.

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη (18/4), το τουρκικό κοινοβούλιο έδωσε, για έβδομη φορά, παράταση τριών μηνών στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. «Μας αναστατώνει όταν οι επιχειρηματίες μας λένε ότι θα πρέπει να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Διαβάστε ακόμα

Ο Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές

Ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες τους οποίους στηρίζει έχουν χάσει «εκατοντάδες» μαχητές αφότου ξεκίνησαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη βορειοδυτική Συρία, πριν από τρεις μήνες.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, αν και το εν λόγω περιστατικό το έχει διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση.

«Η SAT (σ.σ.: Τούρκοι κομάντος) κατέβασε τη σημαία τους. Δεν θέλουμε τα νερά να θερμαίνονται στο Αιγαίο. Και αυτό προσπαθούμε».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, αναφέρθηκε στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας».

Και συμπλήρωσε: «Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι. Γιατί αυτοί παραβίασαν τα σύνορα. Επομένως, κι εμείς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις