Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δίδυμο κακοποιών “έπεσε” στα χέρια της Αστυνομίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίδυμο κακοποιών “έπεσε” στα χέρια της Αστυνομίας

Του Πέτρου Καρσιώτη Έως και… δύο φορές λήστευε – με πλαστικό όπλο χειρός – το ίδιο Σούπερ Μάρκετ, δίδυμο ληστών, που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής! Σεσημασμένοι για κλοπές, ληστείες, απάτες Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 39 ετών, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές, απάτες […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έως και… δύο φορές λήστευε – με πλαστικό όπλο χειρός – το ίδιο Σούπερ Μάρκετ, δίδυμο ληστών, που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής!

Σεσημασμένοι για κλοπές, ληστείες, απάτες

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 39 ετών, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές, απάτες και υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «Σύσταση και Συμμορία, Ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία» και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από τα τέλη Μαρτίου η δράση τους

Οι δράστες, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας,  είχαν ξεκινήσει τη δράση τους, τουλάχιστον από τα τέλη Μαρτίου με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Από τα στοιχεία των ίδιων αστυνομικών προκύπτει ότι δρούσαν πάντα με συγκεκριμένο τρόπο:

Ο ένας εισέβαλε με κουκούλα και όπλο

Ο ένας από τους συλληφθέντες με καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του, εισέβαλε εντός των καταστημάτων σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλου, αφαιρούσε από τα ταμεία χρηματικά ποσά.

Σκληρό κύκλωμα μαστροπών – Έβαζαν στο «παιχνίδι» ακόμη και… ντετέκτιβ (pics)

Ο δεύτερος επιτηρούσε στην είσοδο

Ο δεύτερος, επίσης αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά και κρατώντας όπλο, παρέμενε πλησίον της πόρτας εισόδου για να επιτηρεί τον χώρο.

Διέφευγαν με τα πόδια

Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών τους διέφευγαν πεζή.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον τέσσερις  υποθέσεις ληστειών σε σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα:

Οι διπλές ληστείες των σούπερ μάρκετ

  • δύο περιπτώσεις ληστειών που διαπράχθηκαν στο ίδιο κατάστημα την 31 Μαρτίου και 14 Απριλίου 2018 αντίστοιχα, στο Παγκράτι Αττικής,
  • δύο περιπτώσεις ληστειών που διαπράχθηκαν στο ίδιο κατάστημα την 6 και 13 Απριλίου 2018 αντίστοιχα, στα Καμίνια Αττικής,
  • ενώ παράλληλα, εξετάζεται και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστικό πιστόλι χειρός, 810 ευρώ, δύο  κινητά τηλέφωνα, στέλεχος κάρτας SIM και κασκόλ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις