Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έφαγε … τον Χάρο κυριολεκτικά
ΚΟΣΜΟΣ

Έφαγε … τον Χάρο κυριολεκτικά

Ένας νεαρός στις ΗΠΑ, ο οποίος πήρε μέρος σε διαγωνισμό κατανάλωσης πιπεριών τσίλι, έφαγε την πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον κόσμο, γνωστή ως ο «Χάρος της Καρολίνα», και το αποτέλεσμα, δυστυχώς, ήταν να καταλήξει στα επείγοντα του νοσοκομείου εξαιτίας αφόρητων πόνων στην κεφάλι και στο στομάχι. Οι γιατροί, με επικεφαλής τον Δρα. Κιλοθουνγκάν Γκουνασεκαράν, του […]

πιπεριά τσίλι

Ένας νεαρός στις ΗΠΑ, ο οποίος πήρε μέρος σε διαγωνισμό κατανάλωσης πιπεριών τσίλι, έφαγε την πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον κόσμο, γνωστή ως ο «Χάρος της Καρολίνα», και το αποτέλεσμα, δυστυχώς, ήταν να καταλήξει στα επείγοντα του νοσοκομείου εξαιτίας αφόρητων πόνων στην κεφάλι και στο στομάχι.
Οι γιατροί, με επικεφαλής τον Δρα. Κιλοθουνγκάν Γκουνασεκαράν, του Ιατρικού κέντρου Μπάσετ της Νέας Υόρκης, που παρουσίασαν την ασυνήθιστη περίπτωση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “BMJ Case Reports“, ανέφεραν ότι το περιστατικό του νεαρού δείχνει ότι ο «Χάρος της Καρολίνα» μπορεί να έχει αναπάντεχες εξελίξεις.
Τα πρώτα στομαχικά συμπτώματα του άνδρα άρχισαν αμέσως αφότου έφαγε το καυτερό τσίλι και στη συνέχεια σε έντονο πόνο στο λαιμό και στο κεφάλι που κρατούσαν για μερικά δευτερόλεπτα αλλά, δυστυχώς, για αρκετές μέρες.

Οι 8 + 1 λόγοι να εντάξεις το κόκκινο πιπέρι στη διατροφή σου

Η τομογραφία στο νοσοκομείο έδειξε ότι αρκετές αρτηρίες του εγκεφάλου του νεαρού άνδρα είχαν περισταλεί. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από σύνδρομο αναστρέψιμης εγκεφαλικής αγγειοσυστολής το οποίο σύνδρομο χαρακτηρίζεται από πρόσκαιρη στένωση των αρτηριών, η οποία συχνά συνοδεύεται από έντονους πονοκεφάλους. Επίσης, κάποιες φορές προκαλείται ως παρενέργεια μετά τη λήψη φαρμάκων ή ναρκωτικών ουσιών.
Ευτυχώς, τα συμπτώματα του άνδρα υποχώρησαν μόνα τους και μια νέα τομογραφία μετά από πέντε εβδομάδες έδειξε ότι οι αρτηρίες του είχαν επανέλθει στην κανονικη τους διάμετρο.

πιπεριά τσίλι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις