Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η απόφαση της Βουλής για τα παιδιά του Σμηναγού Μπαλταδώρου
ΕΛΛΑΔΑ

Η απόφαση της Βουλής για τα παιδιά του Σμηναγού Μπαλταδώρου

Η Βουλή αποφάσισε για τα ανήλικα παιδιά του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου και προχωρά στην «υιοθεσία» τους. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στηρίζοντας έμπρακτα τη στήριξη στην οικογένεια του 34χρονου πιλότου του Mirage 2000-5. Διαβάστε ακόμα Βαρύ… πένθος: «Μας κόπηκε το αίμα όταν το μάθαμε» Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: «O Πρόεδρος της […]

Η Βουλή αποφάσισε για τα ανήλικα παιδιά του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου και προχωρά στην «υιοθεσία» τους.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στηρίζοντας έμπρακτα τη στήριξη στην οικογένεια του 34χρονου πιλότου του Mirage 2000-5.

Διαβάστε ακόμα

Βαρύ… πένθος: «Μας κόπηκε το αίμα όταν το μάθαμε»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«O Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την υιοθεσία των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

Νωρίτερα, τη συγκεκριμένη πρόταση έκανε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Η Πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας. Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του».

Διαβάστε ακόμα

Τραγική αποκάλυψη από τον πατέρα του ήρωα σμηναγού (vid)

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη πρώτη φορά το 2010, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα, μέχρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις