Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Μόσχα τα “βάζει” με την Ουάσινγκτον για τα χημικά στη Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα τα “βάζει” με την Ουάσινγκτον για τα χημικά στη Συρία

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της «ότι αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα» στο θέμα της χημικής επίθεσης που αποδίδεται στο συριακό καθεστώς στην Ντούμα, στην περιοχή της ανατολικής Γούτα. «Βλέπετε τη μη εποικοδομητική θέση που έχουν υιοθετήσει διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα», […]

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της «ότι αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα» στο θέμα της χημικής επίθεσης που αποδίδεται στο συριακό καθεστώς στην Ντούμα, στην περιοχή της ανατολικής Γούτα.

«Βλέπετε τη μη εποικοδομητική θέση που έχουν υιοθετήσει διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για τη φρίκη στη Συρία

«Κανείς ανάμεσά τους δεν μιλάει για την ανάγκη να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα».

«Το να κάνουν συμπτύξεις και να απαγγέλλουν ετυμηγορίες χωρίς καμία έρευνα είναι μια παλιά παράδοση» των Δυτικών, πρόσθεσε.

Διευκρίνισε, πως αν και η απειλή μιας ισχυρής αντίδρασης της Ουάσινγκτον «μειώνει βεβαίως το περιθώριο ελιγμών για τις διπλωματικές προσπάθειες, αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική πλευρά προτίθεται να σταματήσει την ενεργό εργασία της στη διπλωματική σφαίρα».

Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας επίθεσης εναντίον του συριακού καθεστώτος μετά την επίθεση αυτή που προκάλεσε τουλάχιστον 40 θανάτους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ εκτίμησε από την πλευρά του ότι η κατάσταση είναι «σοβαρή» και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες για να βρει πρόσχημα» για στρατιωτική δράση.

Νέα έρευνα ευθυνών για τη χρήση χημικών στη Συρία

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Μπογκντάνοφ δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχει απειλή μιας αντιπαράθεσης στη Συρία που θα οδηγούσε σε μια στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Καλούμε τους Δυτικούς να αποκηρύξουν την πολεμική ρητορική», δήλωσε χθες βράδυ στον ΟΗΕ ο Ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια, προειδοποιώντας για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση ένοπλης δράσης της Δύσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις