Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το Ισραήλ απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο έρευνας για τις συγκρούσεις στη Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο έρευνας για τις συγκρούσεις στη Γάζα

Το Ισραήλ απορρίπτει τις διεθνείς εκκλήσεις για διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατο 16 Παλαιστινίων από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης […]

Το Ισραήλ απορρίπτει τις διεθνείς εκκλήσεις για διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατο 16 Παλαιστινίων από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη χρήση πραγματικών πυρών από τον ισραηλινό στρατό κατά Παλαιστινίων.

Αντίποινα με δασμούς σε 128 προϊόντα των ΗΠΑ επιβάλλει η Κίνα

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν χαρακτήρισε υποκριτικές τις εκκλήσεις για την πραγματοποίηση έρευνας, λέγοντας ότι «δεν θα υπάρξει επιτροπή έρευνας. Δεν θα υπάρξει τίποτε τέτοιο εδώ, δεν θα συνεργασθούμε με καμία επιτροπή έρευνας».

Οι ΗΠΑ μπλόκαραν το βράδυ του Σαββάτου σχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, την πρόληψη επιπλέον κλιμάκωσης και τη διεξαγωγή έρευνας για τις συγκρούσεις της Παρασκευής.

Πύρινη… σφαίρα ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Tiangong-1

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις