Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / «Δικαίωση Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Δικαίωση Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων»

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων από το Συμβούλιο Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης. Στο πλαίσιο αυτό, οριστικά και αμετάκλητα ο πρόεδρος του […]

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων από το Συμβούλιο Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης.

Στο πλαίσιο αυτό, οριστικά και αμετάκλητα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν θα διωχθούν ποινικά για αυτά τα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε ομόφωνα την αίτηση αναίρεσης που αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

Επίσης κατά πλειοψηφία απέρριψε την αίτηση αναίρεσης όσο αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία.

Απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατά πλειοψηφία 2-1).

Μαρινάκης: «Με έχουν στοχοποιήσει»

Το Ποινικό Τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νομοί 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

«Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα », αναφέρει ο δικηγόρος του Ευ. Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος.

«Παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για παράβαση του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδοκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες.

Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις» προσθέτει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις