Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο ήρωας αστυνομικός
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο ήρωας αστυνομικός

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Αρνό Μπελτράμ, ο 44χρονος αξιωματικός της χωροφυλακής που διαπραγματεύτηκε με τον τρομοκράτη και πήρε τη θέση των ομήρων στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ. Τραυματίστηκε σοβαρά από τον τρομοκράτη και υπέκυψε στα τραύματα του τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο 44χρονος αξιωματικός «έσωσε ζωές και τίμησε το σώμα και τη […]

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Αρνό Μπελτράμ, ο 44χρονος αξιωματικός της χωροφυλακής που διαπραγματεύτηκε με τον τρομοκράτη και πήρε τη θέση των ομήρων στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.

Τραυματίστηκε σοβαρά από τον τρομοκράτη και υπέκυψε στα τραύματα του τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο 44χρονος αξιωματικός «έσωσε ζωές και τίμησε το σώμα και τη χώρα μας», τόνισε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποτίοντας φόρο τιμής στον Αρνό Μπελτράμ.

Όπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν, «ο αντισυνταγματάρχης πήρε τη θέση των ομήρων μετά από διαπραγματεύσεις με το δράστη».

Ο αστυνομικός «είχε αφήσει το τηλέφωνό του ανοικτό στο τραπέζι και όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν και εξόντωσαν το δράστη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ τόνισε επίσης ότι ήταν «μια πράξη ηρωισμού όπως κάνουν πάντα οι χωροφύλακες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπηρεσία του έθνους- η πράξη του αξίζει την αναγνώριση του έθνους».

Όπως ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κολόμπ, αναρτώντας τη φωτογραφία του αστυνομικού, «ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του».

Έληξε η ομηρία στο σούπερ μάρκετ – Νεκρός ο δράστης (pics)

Με τον θάνατο του 45χρονου αξιωματικού της χωροφυλακής, ο οποίος αυτοπροτάθηκε ως όμηρος στη θέση των πολιτών που κρατούσε ο Ρεντουάν Λακντίμ, ο δράστης, ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται πλέον σε τέσσερις νεκρούς.

«Το ISIS στοχεύει για μια ακόμη φορά στην καρδιά της Γαλλίας» σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Γεννημένος στη μικρή πόλη Ετάν ο Αρνό Μπελτράμ ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά.

Ο Μπελτράμ δεν ήταν εξοπλισμένος με paintball όταν έφτασε στο σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ αλλά είχε το όπλο του. Ο τρομοκράτης είχε ήδη σκοτώσει έναν πολίτη στην Καρκασόν, και στη συνέχεια στην Τρεμπ έναν υπάλληλο και έναν πελάτη του σούπερ μάρκετ, ενώ εξακολουθούσε να κρατάει αρκετούς ομήρους.

Ο αντισυνταγματάρχης αποφάσισε να διακινδυνεύσει τη δική του: άοπλος μπήκε στο σούπερ μάρκετ για να πάρει τη θέση των ομήρων που αφέθηκαν ελεύθεροι .

Αντιμέτωπος με τον τρομοκράτη, είχε μόνο το θάρρος να αντιταχθεί. Αλλά αυτός τον πυροβόλησε αρκετές φορές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις