Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μεγάλη ποσότητα φονικού πυρηνικού στοιχείου στα χέρια σπείρας
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη ποσότητα φονικού πυρηνικού στοιχείου στα χέρια σπείρας

Οι τουρκικές Αρχές εξάρθρωσαν επικίνδυνη σπείρα λαθρεμπόρων πυρηνικών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο προάστιο Πουρσακλάρ μετά από πληροφορίες που ήρθαν στα χέρια των τουρκικών αρχών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν ποσότητα του επικίνδυνου στοιχείου «καλιφόρνιο» αξίας 70 εκατ. δολαρίων. Το «καλιφόρνιο» είναι ένα τεχνητό πυρηνικό στοιχείο που χρησιμοποείται σε πυρηνικές κεφαλές και εργοστάσια […]

Οι τουρκικές Αρχές εξάρθρωσαν επικίνδυνη σπείρα λαθρεμπόρων πυρηνικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο προάστιο Πουρσακλάρ μετά από πληροφορίες που ήρθαν στα χέρια των τουρκικών αρχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν ποσότητα του επικίνδυνου στοιχείου «καλιφόρνιο» αξίας 70 εκατ. δολαρίων.

Το «καλιφόρνιο» είναι ένα τεχνητό πυρηνικό στοιχείο που χρησιμοποείται σε πυρηνικές κεφαλές και εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας με την αξία του να είναι 4 εκατ. δολάρια το γραμμάριο.

Οι μόνες χώρες που παράγουν το «καλιφόρνιο» είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν συμφωνήσει σε πώληση του επικίνδυνου υλικού έναντι 72 εκατ. δολαρίων.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να φτάσουν στην ταυτότητα του αγοραστή αλλά και στο πώς κατέληξε στ5ην Άγκυρα το τόσο επικίνδυνο υλικό.

Έφτασε στη Λεμεσό το μεγαλύτερο αμφίβιο πολεμικό πλοίο στον κόσμο (pics-vid)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις