Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Το 13ο Athens Animfest 15 με 18 Μαρτίου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το 13ο Athens Animfest 15 με 18 Μαρτίου

Το 13ο Athens Animfest, το αρχαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην ελληνική πρωτεύουσα, περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες, εδραιώνοντας με το πέρασμα του χρόνου την Αθήνα ως σημείο αναφοράς για τους απανταχού animators. Το Athens Animfest, το διεθνές φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων της Αθήνας, […]

Το 13ο Athens Animfest, το αρχαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην ελληνική πρωτεύουσα, περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες, εδραιώνοντας με το πέρασμα του χρόνου την Αθήνα ως σημείο αναφοράς για τους απανταχού animators.

Το Athens Animfest, το διεθνές φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων της Αθήνας, έχει επιλέξει φέτος να διαγωνιστούν ταινίες πρόσφατης παραγωγής από τον χώρο του animation, αυτού του μοναδικού οπτικοακουστικού είδους τέχνης, όπου τα πάντα μπορεί να “εμψυχωθούν” και να αποκτήσουν ζωή, γεμάτη ρυθμούς, χρώμα, κίνηση και μαγεία.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για το Μεγάλο Βραβείο “Αθηνά” και άλλες διακρίσεις που συνοδεύονται από τον “Κότινο”, το κλαδί ελιάς, σύμβολο της ηθικής επιβράβευσης της προσπάθειας των νικητών.

  • Φετινός τιμώμενος καλλιτέχνης: Rony Oren, Ισραήλ.
  • Τιμητικά αφιερώματα στην Πολωνία και τις άλλες χώρες του Βίζεγκραντ.
  • Έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Animation, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Καθηγητής: Μιχάλης Αρφαράς)
  • Προβολές για μαθητές Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης, και για παιδιά μεταναστών και προσφύγων.

Ειδικό Αφιέρωμα: Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του το Athens Animfest, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα “Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση”. Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Το ειδικό αυτό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων “Σινέ ΔΡΑΣΗ”, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00, στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος, που βρίσκεται στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης (Π. Μπακογιάννη 38-42) στα Βριλήσσια.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις