Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία – Ρωσία: Η ταξιδιωτική οδηγία του Foreign Office ρίχνει λάδι στη φωτιά
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία – Ρωσία: Η ταξιδιωτική οδηγία του Foreign Office ρίχνει λάδι στη φωτιά

Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Ακολούθησε η ανακοίνωση- σοκ για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Βρετανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία. «Λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ […]

Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Ακολούθησε η ανακοίνωση- σοκ για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Βρετανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία.

«Λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας την πιθανότητα έκφρασης αντιβρετανικών αισθημάτων ή παρενόχλησης σε αυτήν την περίοδο», σημειώνει το Foreign Office σε ανακοίνωσή του.

«Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε σε εγρήγορση, να αποφεύγετε τυχόν διαμαρτυρίες ή διαδηλώσεις και να αποφεύγετε να σχολιάζετε δημοσίως τις πολιτικές εξελίξεις».

Οι εκτιμήσεις της βρετανικής αστυνομίας αναφέρουν πως 10.000-20.000 Βρετανοί φίλαθλοι θα ταξιδέψουν στη Ρωσία το καλοκαίρι για το Μουντιάλ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε δώσει διορία στην κυβέρνηση της Ρωσίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης απαιτώντας να δοθούν εξηγήσεις στο Λονδίνο για το πώς μπόρεσε ο παράγοντας «Ναβιτσόκ», τον οποίο είχε αναπτύξει ο σοβιετικός στρατός, να χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στη βρετανική επικράτεια.

Σε κρίσιμη κατάσταση πρώην Ρώσος κατάσκοπος- Εκτέθηκε σε άγνωστη ουσία

Η Ρωσία δεν απάντησε, αψηφώντας τη διορία που της έδωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας

«Η Ρωσία δεν πρόκειται να απαντήσει στο τελεσίγραφο του Λονδίνου πριν να λάβει δείγματα της χημικής ουσίας» που οι βρετανικές αρχές έχουν συμπεράνει ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκρίπαλ, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ρωσία, συνέχισε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, δεν είχε καμιά ανάμιξη στην επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα.

«Η Μόσχα δεν είχε καμία σχέση με τη δηλητηρίαση του πράκτορα»

Απειλεί η Μόσχα

Το ρωσικό ΥΠΕΞ περιγράφει την απόφαση της πρωθυπουργού της Βρετανίας ως σκανδαλώδη πρόκληση και υποσχέθηκε μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία.

Ενώ η Μόσχα ήταν «έτοιμη» να συνεργαστεί, «η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε την αντιπαράθεση με τη Ρωσία» τονίζεται στο δελτίο τύπου.

«Προφανώς, τα αντίμετρά μας δεν θα αργήσουν» συμπληρώνεται, κάνοντας λόγο για μια «σειρά εχθρικών μέτρων» και μια «αντιρωσική εκστρατεία».

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αλεξάντερ Γιακοβένκο προειδοποίησε το Λονδίνο για τη λήψη αντιμέτρων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις