Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Συντάξεις: Νέα αναδρομικά για χιλιάδες συνταξιούχους από παράνομες μειώσεις
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Συντάξεις: Νέα αναδρομικά για χιλιάδες συνταξιούχους από παράνομες μειώσεις

Κλέβουν χρήματα από τις συντάξεις με την επιβολή κρατήσεων Χιλιάδες οι συνταξιούχοι που μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον αναδρομικά καθώς οι κρατήσεις γίνεται με παράνομο τρόπο τόσο στην λεγόμενη προσωπική διαφορά, όσο και στα επιδόματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η κράτηση 6% για την εισφορά ασθένειας δεν γίνεται μονάχα στο ποσό της σύνταξης που […]

Κλέβουν χρήματα από τις συντάξεις με την επιβολή κρατήσεων

Χιλιάδες οι συνταξιούχοι που μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον αναδρομικά καθώς οι κρατήσεις γίνεται με παράνομο τρόπο τόσο στην λεγόμενη προσωπική διαφορά, όσο και στα επιδόματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η κράτηση 6% για την εισφορά ασθένειας δεν γίνεται μονάχα στο ποσό της σύνταξης που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό, αλλά και στην λεγόμενη προσωπική διαφορά, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν προβλέπεται ούτε από κάποιον σχετικό νόμο, ούτε υπάρχει σε κάποια εγκύκλιο.

«88 μεταρρυθμίσεις σε 100 ημέρες»

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική διαφορά επιβάλλεται παρανόμως η μείωση 6% για ασθένεια σε όλο το ποσό και όχι στο νέο που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό.

Την ίδια ώρα σε ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ κλπ, πλην του Δημοσίου οι συνταξιούχοι χάνουν χρήματα μέσω των μνημονιακών περικοπών και στα οικογενειακά επιδόματα.

Συντάξεις: 1.500.000 ασφαλισμένοι γλιτώνουν τα 67

Τα οικογενειακά επιδόματα στο Δημόσιο εξαιρούνται από τις μνημονιακές περικοπές, ενώ τα άλλα Ταμεία τα συμπεριλαμβάνουν στο σύνολο της σύνταξης και τα περικόπτουν και αυτά μαζί με το υπόλοιπο ποσό.

Οι συνταξιούχοι που θα εντοπίσουν αυτές τις μειώσεις, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις θα πρέπει να διεκδικήσουν από τα Ταμεία τους την επιστροφή των χρημάτων που τους αναλογούν σύμφωνα με το ποσό της σύνταξης ή των επιδομάτων τους.

Συντάξεις: Αναδρομικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Pics: Ελ. Τύπος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις