Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η ατζέντα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Πού θα πάει και ποιους θα συναντήσει;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατζέντα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Πού θα πάει και ποιους θα συναντήσει;

Στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην Ουάσινγκτον, μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ως μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες» εκτιμά την παρούσα συγκυρία ο κος Μητσοτάκης. Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Η νευρικότητα και η απρόβλεπτη συμπεριφορά της Τουρκίας δημιουργούν τις συνθήκες […]

Στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην Ουάσινγκτον, μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ως μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες» εκτιμά την παρούσα συγκυρία ο κος Μητσοτάκης.

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας

Η νευρικότητα και η απρόβλεπτη συμπεριφορά της Τουρκίας δημιουργούν τις συνθήκες να αναδειχθεί η χώρα μας στον πιο αξιόπιστο και σοβαρό εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή, προτάσσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και κλειδί σε αυτό αποτελεί ο χώρος της ενέργειας.

Αυτή αναμένεται να είναι και η ατζέντα στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη, στην Ουάσινγκτον, με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τομ Σάνον, αρμόδιο για τις πολιτικές υποθέσεις και τον Τζόναθαν Κόεν, ο οποίος εκτελεί χρέη βοηθού υφυπουργού, έχοντας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

«Στον καινούργιο ενεργειακό χάρτη, έτσι όπως διαμορφώνεται, είτε μιλάμε για παραδοσιακές μορφές ενέργειας (υδρογονάνθρακες) είτε για καινούργιες μορφές ενέργειας (ανανεώσιμες), η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε σε συνέντευξη του σε ομογενειακό ραδιόφωνο της Βοστώνης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυτή τη θέση αναμένεται να διατυπώσει και στις συναντήσεις.

Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Παντού υπάρχουν μαφιόζοι στο ποδόσφαιρο – Πρέπει να κόψουμε κεφάλια (vid)

Ταυτόχρονα τονίζει σε όλους τους τόνους ότι οι διεθνείς συμμαχίες της χώρας αποτελούν σημαντικό παράγοντα για να ανταπεξέλθουμε στην τουρκική προκλητικότητα. «Δεν είμαστε μια χώρα μόνη. Είμαστε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του ΝΑΤΟ, με σταθερούς ιστορικούς δεσμούς με χώρες που μπορούν να μας υποστηρίξουν όταν αισθανόμαστε ότι βάλλονται τα εθνικά μας δίκαια».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Global Leaders Forum. Εκεί δεν αποκλείεται να ερωτηθεί και για την ρωσική επιρροή στην Ελλάδα, θέμα για το οποίο δίνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Αμερική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις