Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνελήφθησαν στα σύνορα Βούλγαροι, μέλη συμμορίας των “τηλεφωνημάτων του τρόμου”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν στα σύνορα Βούλγαροι, μέλη συμμορίας των “τηλεφωνημάτων του τρόμου”

Του Πέτρου Καρσιώτη Λίγο πριν περάσουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα των Σερρών, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας ένας άνδρας και μια γυναίκα, μέλη μιας από τις συμμορίες που εξαπατούν πολίτες με τα δήθεν τροχαία που έχουν προκαλέσει συγγενείς τους! Κατασχέθηκαν 17.650 ευρώ από τα 24.500 που έχουν αποσπάσει Στην κατοχή του 27χρονου […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγο πριν περάσουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα των Σερρών, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας ένας άνδρας και μια γυναίκα, μέλη μιας από τις συμμορίες που εξαπατούν πολίτες με τα δήθεν τροχαία που έχουν προκαλέσει συγγενείς τους!

Κατασχέθηκαν 17.650 ευρώ από τα 24.500 που έχουν αποσπάσει

Στην κατοχή του 27χρονου Βούλγαρου και της 41χρονης συνεργού του, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το ποσό των 17.650 ευρώ από τις συνολικά 24.500 ευρώ, που  είχαν υφαρπάξει με την απάτη τους από τα θύματά τους!

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος ασφαλείας Άργους-Μυκηνών, εξιχνιάστηκαν έως τώρα έξι περιπτώσεις εξαπάτησης και αποπειρών εξαπάτησης από το ζευγάρι αλλά και τους εγκεφάλους που εδρεύουν στη Βουλγαρία.

Πρώτα εξακρίβωναν ότι επρόκειτο για ηλικιωμένους

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας  τα μέλη της  οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε πολίτες και  πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο.

Στην συνέχεια δήλωναν… αστυνομικοί (!) και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε κάποιο άτομο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Εξαρθρώνεται μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες που εξαπατούσε με… δήθεν τροχαία

Δήλωναν την ιδιότητα του αστυνομικού

Στο Άργος,   αφού τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα, δήλωσαν την ιδιότητα του αστυνομικού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο της και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε άλλο άτομο, απαίτησαν και παρέλαβαν από αυτή χρήματα.

Έφυγαν γρήγορα με προορισμό τη Βουλγαρία

Λίγο μετά ενημερώθηκε η Αστυνομία  και  εξακριβώθηκε ότι δράστες της παραπάνω απάτης είναι ο 27χρονος και η 41χρονη, οι οποίοι μετά τη παραλαβή των χρημάτων από την ηλικιωμένη, αποχώρησαν από την περιοχή της Αργολίδας με προορισμό την Βουλγαρία.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και συνεργασία του τοπικού  Τμήματος με το Τμήμα  Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, εντοπίσθηκαν ο 27χρονος και η 41χρονη στον Προμαχώνα Σερρών, την στιγμή που επιχειρούσαν να εξέλθουν από τη χώρα και συνελήφθησαν.

Είχαν διαπράξει κι άλλες απάτες κι απόπειρες

Προέκυψε ακόμη  ότι, οι  συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 5.3.2018 έως την 8.3.2018, στο Άργος και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, διέπραξαν ακόμη μία  απάτη και τέσσερις  απόπειρες απάτης, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ημεδαπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις