Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε Τουρκία: Η πολιτική σας δεν είναι συνετή
ΚΟΣΜΟΣ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε Τουρκία: Η πολιτική σας δεν είναι συνετή

  Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήμερα. Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία έναντι των γειτονικών αραβικών χωρών δεν είναι συνετή. Μάλιστα, συμβούλευσε την Άγκυρα να σεβαστεί την κυριαρχία τους. Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βλέπουν το κυβερνών ΑΚΡ του Ερντογάν ως φιλικό προς […]

 

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήμερα.

Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία έναντι των γειτονικών αραβικών χωρών δεν είναι συνετή.

Μάλιστα, συμβούλευσε την Άγκυρα να σεβαστεί την κυριαρχία τους.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βλέπουν το κυβερνών ΑΚΡ του Ερντογάν ως φιλικό προς τις ισλαμιστικές δυνάμεις που απειλούν τα αραβικά κράτη της περιοχής.

Οι σχέσεις επιδεινώθηκαν περισσότερο λόγω της στήριξης της Άγκυρας προς το Κατάρ αφού η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επέβαλαν κυρώσεις στη Ντόχα πέρυσι σχετικά με τη φερόμενη στήριξή της προς Ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Παγκόσμιο σοκ: Η Αίγυπτος και χώρες του Κόλπου κόβουν κάθε σχέση με το Κατάρ που «στηρίζει τους τρομοκράτες»

Οι κυρώσεις, επιβλήθηκαν για την υποστήριξη που παρέχει το Κατάρ σε ισλαμιστικές οργανώσεις.

Το Κατάρα απορρίπτει πάντως κάθε τέτοιο ισχυρισμό.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Αράβων δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο τους,» έγραψε σε ανάρτησή στο Twitter, ο αρμόδιος υπουργός των ΗΑΕ για Διεθνή Θέματα, Ανουάρ Γκαργκάς.

Λίγες ημέρες πριν, ανακοινώθηκε πως μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο του αραβικού κόσμου διετάχθη να σταματήσει να παίζει τουρκικά τηλεοπτικά προγράμματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις