Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο Φλίπι… έπιασε δουλειά- Μπορεί να φτιάξει το καλύτερο burger της ζωής σου! (vid)
PLUS

Ο Φλίπι… έπιασε δουλειά- Μπορεί να φτιάξει το καλύτερο burger της ζωής σου! (vid)

Η τεχνολογία απειλεί πλέον με ευθύ τρόπο τους εργαζόμενους, καθώς τα ρομπότ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και μπορούν να κάνουν τα… πάντα. Ακόμα και να σου προσφέρουν ένα από τα καλύτερα μπέργκερ που έχεις φάει. Στο μαγαζί CaliBurger της Καλιφόρνιας, «μάγειρας» στην κουζίνα δεν είναι κάποιος κύριος με το λευκό καπέλο […]

Η τεχνολογία απειλεί πλέον με ευθύ τρόπο τους εργαζόμενους, καθώς τα ρομπότ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και μπορούν να κάνουν τα… πάντα.

Ακόμα και να σου προσφέρουν ένα από τα καλύτερα μπέργκερ που έχεις φάει.

Στο μαγαζί CaliBurger της Καλιφόρνιας, «μάγειρας» στην κουζίνα δεν είναι κάποιος κύριος με το λευκό καπέλο αλλά ένα ρομπότ!

Τα μπέργκερ εκεί τα έχει αναλάβει ο Φλίπι, ένα ρομποτικό σύστημα με ένα χέρι, το οποίο τον βοηθά να αναποδογυρίζει τα μπέργκερ πολύ γρήγορα.

Ο Φλίπι μπορεί να ψήσει το λιγότερο 150 μπέργκερ την ώρα, ενώ διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, πράγμα που του επιτρέπει να ξέρει πότε το μπέργκερ είναι έτοιμο.

Έτσι όταν το μπιφτέκι είναι έτοιμο το βγάζει από την φωτιά και το βάζει μόνο του στα ψωμάκια, λέγοντας στους ανθρώπους- συναδέλφους του πως αυτά είναι έτοιμα.

Βέβαια δεν μπορεί να τοποθετήσει μόνος του τα μπιφτέκια στην ψηστιέρα, αλλά ποιος νοιάζεται μπροστά στα τόσα πλεονεκτήματα που έχει…

Ο Φλίπι δέχεται τις παραγγελίες ηλεκτρονικά, δεν καίγεται και μπορεί να καταλάβει μέσω αισθητήρων πότε το κρέας έχει ψηθεί καλά.

Το ρομπότ μπορεί να εγκατασταθεί στον πάγκο του μέσα σε πέντε μόνο λεπτά και επίσης μπορεί εύκολα να μετακινηθεί σε άλλη θέση εργασίας με ροδάκια.

Ο κλάδος της εστίασης εμφανίζει μεγάλη «ανακύκλωση» προσωπικού. Έως το 50% των εργαζομένων σε οποιοδήποτε φαστ-φουντ έχουν φύγει μέσα σε ένα έτος, συνήθως λόγω των χαμηλών μισθών και των εξαντλητικών ωραρίων, αλλά και των εργατικών ατυχημάτων, όπως τα εγκαύματα που παθαίνουν οι ψήστες. Κι όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος, αυτά, δεν παραπονούνται ποτέ…

Είναι δημιούργημα της αμερικανικής εταιρείας ρομποτικής Miso Robotics.

«Η κουζίνα του μέλλοντος θα έχει πάντα ανθρώπους, αλλά θα δουλεύουν μαζί με τα ρομπότ. Η τεχνολογία μας δεν αποσκοπεί στο να αντικαταστήσει θέσεις εργασίας. Βλέπουμε τον ‘Φλίπι’ απλώς σαν ένα τρίτο χέρι», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Miso Robotics Ντέηβιντ Ζίτο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις