Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώνεται από την Αντιτρομοκρατική, ομάδα ακροδεξιών που εξαπέλυε επιθέσεις σε στέκια αναρχικών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώνεται από την Αντιτρομοκρατική, ομάδα ακροδεξιών που εξαπέλυε επιθέσεις σε στέκια αναρχικών

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε Αττική και επαρχία για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας ακροδεξιών η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε δεκάδες επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, σε χώρους καταλήψεων, αλλά και στις πρόσφατες επιθέσεις στη Φαβέλα και σε  χώρο κατάληψης αντιεξουσιαστών στο κέντρο της […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε Αττική και επαρχία για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας ακροδεξιών η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε δεκάδες επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, σε χώρους καταλήψεων, αλλά και στις πρόσφατες επιθέσεις στη Φαβέλα και σε  χώρο κατάληψης αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρεται ότι η  ερευνάται η συμμετοχή των εμπλεκομένων σε τουλάχιστον τριάντα παρόμοιες επιθέσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έως αυτή την ώρα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται έξι άτομα, ενώ αντίστοιχα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες κατ οίκον στη διάρκεια των οποίων συλλέγονται σύνεργα εμπρηστικών μηχανισμών, έντυπο υλικό και πολλά άλλα αντικείμενα.

Η ίδια η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι εξετάζεται η συμμετοχή των ανωτέρω σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη της ομάδας COMBAT 18 HELLAS, η οποία έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών, ενώ είχε βεβηλώσει και το μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί επιχειρούν την ταυτοποίηση ενός ατόμου που  ίσως ανήκει σ αυτή την  ακροδεξιά ομάδα  για την επίθεση  στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από έναν εκ των δικηγόρων που βρίσκονταν μέσα στον στο αναρχικό στέκι τη στιγμή της επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις