Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ και Τραμπ ζητούν άμεση κατάπαυση πυρός στη Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ και Τραμπ ζητούν άμεση κατάπαυση πυρός στη Συρία

Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στη Συρία πρέπει να εφαρμοσθεί αμέσως. Ειδικά σχετικά με την ανατολική Γούτα, Μέρκελ και Τραμπ συμφώνησαν ότι το καθεστώς της Δαμασκού πρέπει να λογοδοτήσει. «Αμφότεροι συμφώνησαν ότι το […]

Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στη Συρία πρέπει να εφαρμοσθεί αμέσως.

Ειδικά σχετικά με την ανατολική Γούτα, Μέρκελ και Τραμπ συμφώνησαν ότι το καθεστώς της Δαμασκού πρέπει να λογοδοτήσει.

«Αμφότεροι συμφώνησαν ότι το συριακό καθεστώς και οι σύμμαχοί του Ρωσία και Ιράν οφείλουν να εφαρμόσουν αμέσως και πλήρως την απόφαση 2401. Η απόφαση ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την καγκελαρία.

«Η καγκελάριος και ο πρόεδρος ανησυχούν επίσης για τις τελευταίες δηλώσεις του ρώσου προέδρου Πούτιν σχετικά με την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και τις αρνητικές συνέπειες αυτών στις διεθνείς προσπάθειες ελέγχου των εξοπλισμών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις