Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μεγάλη ανησυχία στην ΕΛΑΣ για την χειροβομβίδα στο ΑΤ- Η ύποπτη οργάνωση
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη ανησυχία στην ΕΛΑΣ για την χειροβομβίδα στο ΑΤ- Η ύποπτη οργάνωση

Του Πέτρου Καρσιώτη Και η «Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα», που έχει επιτεθεί στο παρελθόν με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, απέναντι από τη Βουλή, είναι ύποπτη για την επίθεση, επίσης με χειροβομβίδα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε απόσταση είκοσι μέτρων από το  Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής. Ανησυχία στις τάξεις της αστυνομίας Ενώ υπολείμματα της χειροβομβίδας, που εξερράγη και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και η «Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα», που έχει επιτεθεί στο παρελθόν με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, απέναντι από τη Βουλή, είναι ύποπτη για την επίθεση, επίσης με χειροβομβίδα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε απόσταση είκοσι μέτρων από το  Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής.

Ανησυχία στις τάξεις της αστυνομίας

Ενώ υπολείμματα της χειροβομβίδας, που εξερράγη και είχε ως αποτέλεσμα πέρα από υλικές ζημιές και τον τραυματισμό ενός οδηγού ταξί εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, στις τάξεις της αστυνομίας επικρατεί ανησυχία.

Αυτή έγκειται στο γεγονός ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση για το ποιοι βρίσκονται πίσω από την ενέργεια, παρατηρείται  ότι ομάδες αναρχικών που μπορεί και να μην ανήκουν σε ένοπλη οργάνωση,  χρησιμοποίησαν χειροβομβίδα, κάτι που δεν αποκλείεται να ξανασυμβεί.

Τραυματίστηκε οδηγός ταξί

Από την έκρηξη τραυματίστηκε στα πόδια ένας οδηγός ταξί που είχε κατεβεί εκείνη την ώρα από το όχημα του κι αρχικά είχε δοθεί η εικόνα ότι υπήρξε έκρηξη από βραχυκύκλωμα.

Αστυνομικοί έλεγαν για τη μη έγκαιρη αντίληψη του συμβάντος ότι λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή όταν έγινε η ρίψη της χειροβομβίδας και με δεδομένο ότι αυτή έπεσε σε λίμνη με νερά, στο Τμήμα ακούστηκε σαν έκρηξη βραχυκυκλώματος η σκάσιμο ελαστικού.

Οι γιατροί διαπίστωσαν τι είχε συμβεί

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ακόμη και ο οδηγός ταξί δεν αντελήφθη αμέσως τι συνέβη και μόνο όταν μετέβη στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μικρά θραύσματα χειροβομβίδας.

Ανάρτηση με ανάληψη ευθύνης

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη,  υπήρξε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου υπήρξε ανάληψη της ευθύνης που σχετιζόταν με το αίτημα μη μεταγωγής από τις φυλακές Κορυδαλλού του αναρχικού Κ. Γιαγτζόγλου, του 29χρονου οποίος έχει συλληφθεί για την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και τον τραυμάτισε σοβαρά.

«Επιτεθήκαμε με χειροβομβίδα»

Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου ανάληψης ευθύνης ότι:: «Τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας (από Κυριακή 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος μεταγωγής του συντρόφου στις φυλακές Κορυδαλλού- Νους ψυχή και σώμα, για πάντα στον αγώνα» ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση».

Σαν να έγινε πολύ βιαστικά η ενέργεια

Όπως και να έχει το ζήτημα, γεγονός είναι ότι η ενέργεια αποφασίστηκε και έγινε πολύ βιαστικά και αστυνομικοί εκτιμούν ότι έγινε για να προλάβουν να πάρουν θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τον Κορυδαλλό.

Πιθανόν κοντά στις ομάδες αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονται με καταλήψεις και συγκεντρώσεις να έδρασε και ένοπλο τμήμα που έχει στο οπλοστάσιό του και χειροβομβίδες.

Αν τελικά αποδειχθεί η εμπλοκή της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας θα πρόκειται για την οργάνωση που έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με καλάσνικοφ κατά κτηρίων (πρεσβεία Μεξικού, γραφεία ΠΑΣΟΚ κλπ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις