Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Σε απολογία για μια… κορδέλα!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε απολογία για μια… κορδέλα!

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (F.A.) διερευνά την περίπτωση του τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδόλα, τον οποίο κάλεσε σε απολογία επειδή σε διάφορες περιπτώσεις (αγώνες, συνεντεύξεις Τύπου) έχει εμφανιστεί με μια κορδέλα στα χρώματα της Καταλονίας. Μια ενέργεια η οποία εκλήφθηκε ως δήλωση υποστήριξης τόσο για την ανεξαρτησία της Καταλονίας […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (F.A.) διερευνά την περίπτωση του τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδόλα, τον οποίο κάλεσε σε απολογία επειδή σε διάφορες περιπτώσεις (αγώνες, συνεντεύξεις Τύπου) έχει εμφανιστεί με μια κορδέλα στα χρώματα της Καταλονίας.

Μια ενέργεια η οποία εκλήφθηκε ως δήλωση υποστήριξης τόσο για την ανεξαρτησία της Καταλονίας όσο και για τα πρόσωπα που φυλακίστηκαν μετά το δημοψήφισμα σε αυτή την ιβηρική περιοχή.

Ο Γκουαρδιόλα, που δεν έκρυψε ποτέ τις ιδέες του, εμφανίστηκε με μια κορδέλα κίτρινη και κόκκινη, στο στιλ της Senyera (η σημαία της Καταλονίας), κι αυτό για την F.A. αποτελεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα που απαγορεύεται από τους κανόνες και κατά συνέπεια θα επιφέρει κυρώσεις.

Από την πλευρά του διάσημου τεχνικού δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο, τουλάχιστον ως τώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις