Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στο σφυρί η σκιά της ερωμένης του Πικάσο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο σφυρί η σκιά της ερωμένης του Πικάσο

Στο σφυρί βγαίνει ο διάσημος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που παρουσιάζει τη σύντροφό του Μαρία-Τερέζα Βάλτερ, ενώ σε αυτόν κρύβεται αυτή που θα γίνει ερωμένη του, η Ντόρα Μάαρ. Ο πίνακας θα τεθεί σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο στις 28 Φεβρουαρίου και η τιμή του αναμένεται να είναι αστρονομική. Ο Ισπανός ζωγράφος φιλοτέχνησε […]

Στο σφυρί βγαίνει ο διάσημος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που παρουσιάζει τη σύντροφό του Μαρία-Τερέζα Βάλτερ, ενώ σε αυτόν κρύβεται αυτή που θα γίνει ερωμένη του, η Ντόρα Μάαρ.

Ο πίνακας θα τεθεί σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο στις 28 Φεβρουαρίου και η τιμή του αναμένεται να είναι αστρονομική.

Ο Ισπανός ζωγράφος φιλοτέχνησε το έργο Femme au beret et à la robe quadrillee (Marie-Therese Walter) το 1937, τη χρονιά που ζωγράφισε και την Guernica, η οποία περιγράφει τη φρίκη του βομβαρδισμού από τους ναζί της βασκικής πόλης κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.

Η αξία του πίνακα, που έχει διαστάσεις 55 x 46 εκατοστά, εκτιμάται στα 50 εκατομμύρια δολάρια (40 εκατ. ευρώ).

Στον πίνακα απεικονίζεται μια γυναίκα με μπερέ και φόρεμα με άσπρα-κόκκινα καρό.

«Είναι ένα έργο ζωγραφικής απίστευτα σημαντικής αξίας, φιλοτεχνήθηκε σε μια σημαντική περίοδο της καριέρας του Πικάσο, το 1937, τη χρονιά της Guernica», δήλωσε ο Τζέιμς Μακί, διευθυντής στο τμήμα ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας τέχνης του Sotheby’s.

Η ταυτότητα του σημερινού κατόχου του έργου παραμένει μυστική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις