Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μυστικό: Πώς να βάλετε την πίτσα στον φούρνο για να βγει “θαύμα”
PLUS

Μυστικό: Πώς να βάλετε την πίτσα στον φούρνο για να βγει “θαύμα”

Είναι λογικό, πως κάθε φούρνος έχει τους δικούς του «κανόνες» ψησίματος. Όμως, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που ισχύουν για κάθε φούρνο και ψήσιμο. Η πίτσα, αυτό το λατρεμένο διατροφικό παράπτωμα, θέλει τον τρόπο της. Την επόμενη φορά, ακολουθήστε βήμα- βήμα αυτές τις συμβουλές και θα καταλάβετε γιατί ακόμα και το πιο απλό ψήσιμο, χρειάζεται… «στυλ». […]

Είναι λογικό, πως κάθε φούρνος έχει τους δικούς του «κανόνες» ψησίματος.

Όμως, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που ισχύουν για κάθε φούρνο και ψήσιμο. Η πίτσα, αυτό το λατρεμένο διατροφικό παράπτωμα, θέλει τον τρόπο της.

Την επόμενη φορά, ακολουθήστε βήμα- βήμα αυτές τις συμβουλές και θα καταλάβετε γιατί ακόμα και το πιο απλό ψήσιμο, χρειάζεται… «στυλ».

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία με το ταψί που θα ψήσουμε την πίτσα ήδη μέσα.

Χρησιμοποιούμε την λαμαρίνα του φούρνου ανεξαρτήτως του μεγέθους της πίτσας. Όσο μεγαλύτερο είναι το ταψί τόσο ευκολότερα θα απλώσουμε επάνω την πίτσα.

Σιγουρευόμαστε ότι η ζύμη μας είναι σωστά ανοιγμένη και δεν κολλάει στον πάγκο. Αν φαίνεται να κολλάει απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και το «σκουπίζουμε» με τη ζύμη. Μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος, βγάζουμε με μεγάλη προσοχή το καυτό ταψί, το ακουμπάμε επάνω στην κουζίνα και μεταφέρουμε την ζύμη. Στην συνέχεια απλώνουμε τη σάλτσα και τα υλικά της επιλογής μας.

Τοποθετούμε το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι το τυρί να πάρει ένα καφέ κόκκινο χρώμα, περίπου 10′. Ανεβάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι και αφήνουμε να ψηθεί άλλα 4-5 λεπτά για να ροδίσει και η επάνω επιφάνεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις