Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Αόρατη κλωστή”: Στην Αθήνα για την πρεμιέρα ο κορυφαίος Ντάνιελ Ντέι-Λούις
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Αόρατη κλωστή”: Στην Αθήνα για την πρεμιέρα ο κορυφαίος Ντάνιελ Ντέι-Λούις

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις βρίσκεται στην Αθήνα για την αποψινή πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «Η Αόρατη Κλωστή», στην οποία ενσαρκώνει έναν τελειομανή μόδιστρο της δεκαετίας του 1950, ο οποίος ερωτεύεται μια νέα σερβιτόρα 20 χρόνια νεότερη του. O 61χρονος μίλησε για την ταινία αλλά και για τη ζωή του, ενώ αναφέρθηκε στη φετινή  «μάχη» ανάμεσα σε […]

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις βρίσκεται στην Αθήνα για την αποψινή πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «Η Αόρατη Κλωστή», στην οποία ενσαρκώνει έναν τελειομανή μόδιστρο της δεκαετίας του 1950, ο οποίος ερωτεύεται μια νέα σερβιτόρα 20 χρόνια νεότερη του.

O 61χρονος μίλησε για την ταινία αλλά και για τη ζωή του, ενώ αναφέρθηκε στη φετινή  «μάχη» ανάμεσα σε αυτόν και τον Γκάρι Όλντμαν για το πολυπόθητο Όσκαρ, αποκαλύπτοντας πως οι δυο ηθοποιοί υπήρξαν «χούλιγκανς» στα νιάτα τους.

O Όλντμαν διεκδικεί το Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Ουίνστον Τσώρτσιλ, αν και ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις θεωρείται το φαβορί.

Η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα έσοδα των εισιτηρίων, τα οποία έχουν εξαντληθεί, θα προσφερθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο διάσημος ηθοποιός είναι καλεσμένος της Δάφνης Οικονόμου, της Προέδρου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στην περίθαλψη των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Η γνωριμία της με τον χολιγουντιανό ηθοποιό έγινε μέσω του γιου της, Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος σπούδασε μαζί με τον Ντάνιελ Ντέι-Λούις στο Μπρίστολ.

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις, ο οποίος διεκδικεί φέτος το τέταρτο Όσκαρ, έχει κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Το Αριστερό μου Πόδι», «Θα Χυθεί Αίμα» και «Λίνκολν».

Θεωρείται ίσως ο πιο σπουδαίος ηθοποιός της γενιάς του και στα 61 του δηλώνει πως θα αποσυρθεί από την ηθοποιία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις