Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χειροπέδες στον “ληστή με το μαχαίρι” που ακινητοποιούσε τους πεζούς
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες στον “ληστή με το μαχαίρι” που ακινητοποιούσε τους πεζούς

Του Πέτρου Καρσιώτη Ο “ληστής με το μαχαίρι”, που είχε εξελιχθεί σε διαρκή φόβο για τους πεζούς σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Άλιμο, συνελήφθη στην… Κυψέλη με βάση ένταλμα που είχε εκδοθεί από τον αρμόδιο ανακριτή βάσει των στοιχείων της Αστυνομίας. Εξιχνιάστηκαν εννέα ληστείες εις βάρος αμέριμνων πεζών Με τη σύλληψη του 38χρονου Έλληνα, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο “ληστής με το μαχαίρι”, που είχε εξελιχθεί σε διαρκή φόβο για τους πεζούς σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Άλιμο, συνελήφθη στην… Κυψέλη με βάση ένταλμα που είχε εκδοθεί από τον αρμόδιο ανακριτή βάσει των στοιχείων της Αστυνομίας.

Εξιχνιάστηκαν εννέα ληστείες εις βάρος αμέριμνων πεζών

Με τη σύλληψη του 38χρονου Έλληνα, εξιχνιάστηκαν εννέα ένοπλες ληστείες στο δρόμο, αλλά και τρεις κλοπές από οικίες και καταστήματα.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησε τη δράση του

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, διέπραττε με την απειλή μαχαιριού, ληστείες σε βάρος διερχόμενων πεζών καθώς επίσης και κλοπές από οικίες και καταστήματα στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου.

Έχουν εξιχνιαστεί 12 περιπτώσεις- Οι εννέα ληστείες, οι τρεις κλοπές

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 12 περιπτώσεις εκ των οποίων 9 ληστείες, των οποίων τα θύματα αναγνώρισαν τον δράστη και 3 κλοπές.

Προσπαθούν να εντοπίσουν τον ληστή με το μαύρο πιστόλι

Και ενώ ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ομάδες αστυνομικών προσπαθούν ακόμα να εντοπίσουν  στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή των Εξαρχείων, τον αποκαλούμενο «σημαδεμένο» ληστή με το μαύρο πιστόλι!

Απειλεί ανυποψίαστους και τους ληστεύει

Πρόκειται για τον άγνωστο, ο οποίος όπως προκύπτει από τις καταγγελίες που έχει δεχθεί η Αστυνομία, κυκλοφορεί με ένα μαύρο πιστόλι, απειλεί ανυποψίαστους πολίτες και αρπάζει χρήματα, κινητά και ό,τι πολύτιμο κουβαλούν πάνω τους.

Πέντε περιστατικά έχουν καταγγελθεί

Πριν από λίγες ημέρες καταγγέλθηκαν δύο περιστατικά, με διαφορά το ένα από το άλλο, λίγων ωρών, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες τρεις πριν από αυτές.

Η μία ληστεία είχε γίνει ώρα 7:30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Μετσόβου και Ρεθύμνου όταν ο δράστης, πλησίασε έναν 41χρονο άνδρα και αφού τον απείλησε του ζήτησε να του δώσει ό,τι είχε πάνω του.

Στη 1 και 30 το μεσημέρι, ξαναχτύπησε.

Στόχος και οδηγός, που έμπαινε στο αυτοκίνητό του

Στόχος του αυτή τη φορά ένας 31χρονος οδηγός, ο οποίος μόλις είχε μπει στο αυτοκίνητο του, στη γωνία της οδού Ζαΐμη με τη Μετσόβου.

Τον απείλησε με το πιστόλι

Με γρήγορες κινήσεις, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και πριν ο οδηγός προλάβει να αντιδράσει τον απείλησε με το πιστόλι και του άρπαξε το κινητό, αξίας 800 ευρώ, όπως και  το πορτοφόλι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις