Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για να χάσεις τα περιττά κιλά
ΥΓΕΙΑ

Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για να χάσεις τα περιττά κιλά

1. Αυγό: Υγιεινό και θρεπτικό, το αυγό είναι πλήρης τροφή, αφού παρά το μικρό του μέγεθος δίνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Ξεκίνα τη μέρα σου με δύο μεγάλα αυγά, τα οποία θα σου δώσουν μόλις 140 θερμίδες και 14 γραμμάρια πρωτεΐνης. 2. Σολομός: Μία μερίδα 90 γραμμαρίων θα σου δώσει 22 γραμμάρια πρωτεΐνης και 155 θερμίδες. […]

1. Αυγό: Υγιεινό και θρεπτικό, το αυγό είναι πλήρης τροφή, αφού παρά το μικρό του μέγεθος δίνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Ξεκίνα τη μέρα σου με δύο μεγάλα αυγά, τα οποία θα σου δώσουν μόλις 140 θερμίδες και 14 γραμμάρια πρωτεΐνης.

2. Σολομός: Μία μερίδα 90 γραμμαρίων θα σου δώσει 22 γραμμάρια πρωτεΐνης και 155 θερμίδες. Ο σολομός είναι πλούσιος σε υγιεινά Ω-3 λιπαρά, τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά αλλά και στον εγκέφαλο.

3. Τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά: Ένα φλιτζάνι κότατζ δίνει περίπου 28 γραμμάρια πρωτεΐνης και γύρω στις 160 θερμίδες. Θα σου δώσει επίσης ασβέστιο, το οποίο συμβάλλει στην καλή υγεία του σκελετού.

4. Κοτόπουλο: Ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα του δίνει την εντυπωσιακή ποσότητα των 26 γραμμαρίων πρωτεΐνης και μόνο 128 θερμίδες.

5. Φακές: Τώρα τον χειμώνα μπορείς να τις μαγειρέψεις σαν σούπα αλλά είναι εξίσου νόστιμες και σαν κρύα σαλάτα μαζί με λίγο φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές δίνουν σχεδόν 18 γραμμάρια πρωτεΐνης αλλά και 15 γραμμάρια χορταστικών φυτικών ινών.

6. Ψαρονέφρι: Το ψαρονέφρι έχει πολύ λιγότερο λίπος σε σύγκριση με άλλα κομμάτια χοιρινού. Δίνει περίπου 160 θερμίδες ανά μερίδα 90 γραμμαρίων και είναι εξαιρετικά νόστιμο.

7. Τέμπε: Το τέμπε είναι ένα προϊόν σόγιας με γεύση που θυμίζει τους ξηρούς καρπούς. Μία μερίδα 90 γραμμαρίων θα σου δώσει 16 γραμμάρια πρωτεΐνης και 7 γραμμάρια φυτικών ινών.

8. Τόνος: Όπως και ο σολομός, ο τόνος είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Δίνει 16 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 90 γραμμαρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις