Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εντόπιζαν αγγελίες πώλησης οχημάτων κι έστηναν την μεγάλη απάτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντόπιζαν αγγελίες πώλησης οχημάτων κι έστηναν την μεγάλη απάτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Εντόπιζαν διαδικτυακές αγγελίες, πώλησης αυτοκινήτων, έρχονταν σε επαφή με τους ιδιώτες πωλητές, τους έπειθαν ότι έχουν καταθέσει τα χρήματα μέσω του συστήματος  internet banking και μέχρι τα θύματα να αντιληφθούν την απάτη, αφού είχαν παραδώσει τα οχήματα, αυτοί είχαν γίνει καπνός! Εξιχνιάστηκαν ως τώρα μία απάτη και τέσσερις απόπειρες Από το  Τμήμα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εντόπιζαν διαδικτυακές αγγελίες, πώλησης αυτοκινήτων, έρχονταν σε επαφή με τους ιδιώτες πωλητές, τους έπειθαν ότι έχουν καταθέσει τα χρήματα μέσω του συστήματος  internet banking και μέχρι τα θύματα να αντιληφθούν την απάτη, αφού είχαν παραδώσει τα οχήματα, αυτοί είχαν γίνει καπνός!

Εξιχνιάστηκαν ως τώρα μία απάτη και τέσσερις απόπειρες

Από το  Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο έρευνας που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες, εξιχνιάσθηκαν μία  απάτη και τέσσερις  απόπειρες απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν το Μάρτιο του 2017,  σε βάρος πωλητών οχημάτων.

Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ο ένας από τους δράστες

Ταυτοποιήθηκε, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία,  ως ένας εκ των δραστών, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτες με υπολογιστή, κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία.

Οι δράστες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας,  εντόπιζαν διαδικτυακές αγγελίες και επικοινωνούσαν με τους πωλητές.

Επιχειρούσαν να εξαπατήσουν μέσω internet banking

Επιχειρούσαν εν συνεχεία με τη μέθοδο της εικονικής ηλεκτρονικής συναλλαγής, μέσω internet banking, να τους εξαπατήσουν, ώστε τα προς πώληση τροχοφόρα οχήματα να περιέλθουν στην κατοχή τους.

Βοιωτός παρέδωσε το όχημά του στους δράστες της Αττικής

Με αυτή τη μέθοδο, κατάφεραν να εξαπατήσουν κάτοικο Βοιωτίας, ο οποίος σε περιοχή της Αττικής, παρέδωσε στον 45χρονο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, αφού προηγουμένως άγνωστος συνεργός του, έπεισε τον ιδιοκτήτη  ότι είχε δήθεν κατατεθεί χρηματικό ποσό σε τραπεζικό του λογαριασμό.

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλους τέσσερις που ανέβασαν αγγελία

Επίσης οι δράστες, προσπάθησαν να εξαπατήσουν τέσσερις ακόμη κατοίκους Αθηνών, με σκοπό να περιέλθουν στην κατοχή τους αντίστοιχα δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δίκυκλη μοτοσικλέτα και κινητό τηλέφωνο.

Την προανάκριση συνεχίζει  το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η  δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις