Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βαρύ πρόστιμο σε κανάλι της Τουρκίας που έδειξε κορίτσια να χορεύουν με σορτς (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ πρόστιμο σε κανάλι της Τουρκίας που έδειξε κορίτσια να χορεύουν με σορτς (vid)

Έπειτα από διαμαρτυρίες τηλεθεατών για «παιδική κακοποίηση», το Τουρκικό Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε σε τηλεοπτικό σταθμό πρόστιμο σχεδόν ενός εκατομμυρίου λιρών (220.000 ευρώ) επειδή μετέδωσε εικόνες μικρών κοριτσιών να χορεύουν με σορτς σε έναν διαγωνισμό ταλέντων. Επικαλούμενο ηθικούς κινδύνους για τα παιδιά, το RTUK τιμώρησε το κανάλι TV8 για εικόνες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή […]

Έπειτα από διαμαρτυρίες τηλεθεατών για «παιδική κακοποίηση», το Τουρκικό Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε σε τηλεοπτικό σταθμό πρόστιμο σχεδόν ενός εκατομμυρίου λιρών (220.000 ευρώ) επειδή μετέδωσε εικόνες μικρών κοριτσιών να χορεύουν με σορτς σε έναν διαγωνισμό ταλέντων.

Επικαλούμενο ηθικούς κινδύνους για τα παιδιά, το RTUK τιμώρησε το κανάλι TV8 για εικόνες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Yetenek Sizsiniz» («Έχεις ταλέντο») που εικόνιζαν μια ομάδα κοριτσιών, ηλικίας από 7 έως 11 ετών, να χορεύουν με σορτς και αθλητικά φανελάκια.

Πέρυσι εκατοντάδες γυναίκες είχαν κάνει πορεία στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν κατά της βίας και των απειλών που δέχονται από άνδρες, οι οποίοι απαιτούν από αυτές να ντύνονται πιο συντηρητικά.

Το RTUK ανακοίνωσε πως οι τηλεοπτικές εικόνες παραβίασαν τους κανόνες δεοντολογίας και επέβαλε στο κανάλι πρόστιμο αντίστοιχο με το 2% των διαφημιστικών εσόδων του, ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 1 εκατομμύριο λίρες.

Ο κανονισμός αναφέρει πως «δεν μπορεί να μεταδίδονται προγράμματα με περιεχόμενο που μπορεί να βλάψει τη σωματική, ψυχική και ηθική ανάπτυξη παιδιών και νέων».

Σε αναφορά του το RTUK αναφέρει πως δέχθηκε διαμαρτυρίες ότι το κανάλι εκμεταλλεύθηκε τα παιδιά σ’ ένα «ανήθικο» σόου.

«Υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες επειδή μικρά παιδιά, ηλικίας 7-8 ετών, χορεύουν ημίγυμνα για την τηλεθέαση, κάτι που ισοδυναμεί με κακοποίηση παιδιού», σύμφωνα με την αναφορά.

Το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής ανακοίνωσε πως τα παιδιά «χόρευαν με ρούχα που δεν ήταν κατάλληλα για την ηλικία τους και το επίπεδο της ανάπτυξής τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις