Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Το λάθος που κάνουν οι γυναίκες με την κρέμα ματιών
ΓΥΝΑΙΚΑ

Το λάθος που κάνουν οι γυναίκες με την κρέμα ματιών

Η επιδερμίδα στην περιοχή των οφθαλμών πραγματοποιεί κατά μέσο όρο πάνω από 10.000 βλεφαρίσματα την ημέρα και πέραν της καθημερινής καταπόνησης, στερείται λιποκυττάρων και είναι εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη στον ήλιο και τις ακτίνες UV. Γι’ αυτό κιόλας παρουσιάζει μεγαλύτερες πιθανότητες χαλάρωσης ή απώλειας όγκου. Αφού λοιπόν το περίγραμμα των ματιών έχει διαφορετικές ανάγκες σε σχέση με […]

Η επιδερμίδα στην περιοχή των οφθαλμών πραγματοποιεί κατά μέσο όρο πάνω από 10.000 βλεφαρίσματα την ημέρα και πέραν της καθημερινής καταπόνησης, στερείται λιποκυττάρων και είναι εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη στον ήλιο και τις ακτίνες UV.

Γι’ αυτό κιόλας παρουσιάζει μεγαλύτερες πιθανότητες χαλάρωσης ή απώλειας όγκου.

Αφού λοιπόν το περίγραμμα των ματιών έχει διαφορετικές ανάγκες σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπό, γιατί χρησιμοποιούμε την απλή ενυδατική κρέμα που δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς την ευαίσθητη αυτή περιοχή; Μία ειδική κρέμα ματιών είναι σημαντική γιατί προσφέρει στην περιοχή των ματιών την απαιτούμενη εξειδικευμένη φροντίδα.

Ψάχνοντας για την κρέμα ματιών που στοχεύει αποτελεσματικά κάποια από τα συνηθέστερα προβλήματα της περιοχής αυτής, όπως τις σακούλες κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές, είναι σημαντικό να επιλέγουμε με σύνεση τα συστατικά –ιδίως αφού τα εν λόγω προβλήματα εμφανίζονται κατά κανόνα μόνο στην περιοχή των ματιών.

Αναζητήστε ανάλαφρες τζελ ή κρεμώδεις υφές που γλιστρούν απαλά στην επιδερμίδα, και μην το παρακάνετε με την ποσότητα –το μυστικό είναι λίγο και συχνά.

Τέλος, ο συνδυασμός μιας αποτελεσματικής κρέμας ματιών –ιδανικά μιας πλούσιας σε ενεργά συστατικά– με ένα τακτικό μασάζ προσώπου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να αποτρέψετε τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς και να αντιμετωπίσετε το περιστασιακό πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις