Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οι φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν πριν το 2018
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν πριν το 2018

Το 2017 τελειώνει, αλλά στις υποχρεώσεις προς την εφορία δεν περιλαμβάνονται μόνον η εξόφληση φόρων και τελών, όπως η δόση του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και ο ΦΠΑ. Αυτές οι υποχρεώσεις πρέπει να κλείσουν μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου: -Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά σε χειρόγραφη μορφή στην αρμόδια εφορία, εμπρόθεσμα, έως την τελευταία […]

Το 2017 τελειώνει, αλλά στις υποχρεώσεις προς την εφορία δεν περιλαμβάνονται μόνον η εξόφληση φόρων και τελών, όπως η δόση του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και ο ΦΠΑ.

Αυτές οι υποχρεώσεις πρέπει να κλείσουν μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου:

-Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά σε χειρόγραφη μορφή στην αρμόδια εφορία, εμπρόθεσμα, έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα πρέπει να ξεχάσουν οι συγγενείς να ενημερώσουν το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ του αποβιώσαντος, πριν από την υποβολή της δήλωσης, με την ημερομηνία θανάτου και τα στοιχεία των νόμιμων κληρονόμων/εγγύτερων συγγενών, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

-Η δήλωση αναδρομικών αποδοχών, οι οποίες εισπράχθηκαν μέσα στο φορολογικό έτος 2016. Αυτό γίνεται με τροποποιητικές δηλώσεις οι οποίες θα παραλαμβάνονται χωρίς κυρώσεις μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν, κατά περίπτωση, οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι δηλώσεις αναδρομικών για το οικονομικό 2015 κατατίθενται ηλεκτρονικά και για τα προηγούμενα οικονομικά έτη στην ΔΟΥ.

-Οι δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού, που έγινε δεκτή η μεταφορά τους στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Οι φορολογούμενοι που κατέθεσαν αίτηση μεταφοράς στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού για πρώτη φορά και η αίτησή τους εγκρίθηκε μέσα στο 2017 μπορούν να υποβάλουν την φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2016 μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις