Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δεύτερη ανατίναξη ΑΤΜ μέσα σε 24 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερη ανατίναξη ΑΤΜ μέσα σε 24 ώρες

Του Πέτρου Καρσιώτη Δεύτερη ανατίναξη ΑΤΜ τις τελευταίες 24 ώρες, προκάλεσαν τα μέλη μιας από τις συμμορίες που «ειδικεύονται» στις καταστροφές των Αυτόματων Μηχανών Ανάληψης για να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Χτύπησαν στη λεωφόρο Μεσογείων Οι δράστες αυτή τη φορά έβαλαν στο στόχαστρο ΑΤΜ το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη Σούπερ Μάρκετ, στη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεύτερη ανατίναξη ΑΤΜ τις τελευταίες 24 ώρες, προκάλεσαν τα μέλη μιας από τις συμμορίες που «ειδικεύονται» στις καταστροφές των Αυτόματων Μηχανών Ανάληψης για να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Χτύπησαν στη λεωφόρο Μεσογείων

Οι δράστες αυτή τη φορά έβαλαν στο στόχαστρο ΑΤΜ το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη Σούπερ Μάρκετ, στη λεωφόρο Μεσογείων 516 , στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

Η έκρηξη ήταν δυνατή και καταστράφηκαν όλα

Οι δράστες, στις 5 το πρωί, αφού παροχέτευσαν μίγμα αερίου με την μέθοδο PLOFKRAAK στο μηχάνημα, προκάλεσαν έκρηξη για να πάρουν τα χρήματα από τις κασετίνες, όμως η έκρηξη τόσο δυνατή που είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθεί εντελώς το μηχάνημα και να μην μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα.

Εκτεταμένες οι ζημιές

Οι δράστες έφυγαν χωρίς τα μετρητά, άφησαν πίσω τους όμως εκτεταμένες ζημιές τόσο στο ΑΤΜ όσο και στην πρόσοψη του Σούπερ μάρκετ .

Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν από την Αστυνομία, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.

Άλλη ανατίναξη στο Μενίδι

Μόλις τα ξημερώματα του Σαββάτου τα μέλη της ίδιας συμμορίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έβαλαν στο στόχαστρο άλλο ΑΤΜ το οποίο βρίσκεται στην οδό Ολυμπίας στην περιοχή των Αχαρνών.

Άγνωστο αν κατάφεραν να αρπάξουν μετρητά

Πλησίασαν το μηχάνημα που βρίσκεται τοποθετημένο σε κιόσκι και με την ίδια παροχέτευση αερίου στο πίσω μέρος του ΑΤΜ προκάλεσαν την έκρηξη.

Όμως από αυτή την επίθεση δεν έγινε ακόμη γνωστό αν κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα.

Οδηγίες της αστυνομίας για περιπολίες σε ομοειδείς στόχους

Είναι πλέον εκατοντάδες οι επιθέσεις συμμοριών κατά ΑΤΜ και η Αστυνομία μέσα από το Κέντρο Επιχειρήσεων δίνει συνεχώς οδηγίες στους περιπολούντες αστυνομικών να επιτηρούν στόχους οικονομικού ενδιαφέροντος καθώς συγκεντρώνουν το «ενδιαφέρον» συμμοριών μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις