Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αφγανός με ψυχολογικά προβλήματα ο οδηγός που έπεσε σε πεζούς στη Μελβούρνη (pics-vids)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφγανός με ψυχολογικά προβλήματα ο οδηγός που έπεσε σε πεζούς στη Μελβούρνη (pics-vids)

Ένας 32χρονος αφγανικής καταγωγής, με προβλήματα ψυχικής υγείας και χρήστης ουσιών, είναι ο δράστης της σημερινής επίθεσης με αυτοκίνητο που έπεσε σκοπίμως πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης. Ο άντρας ήταν γνωστός στις Αρχές και χρήστης ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τον Σέιν Πάτον, τον επικεφαλής της Αστυνομίας της πολιτείας της Βικτορίας. Σύμφωνα με […]

Ένας 32χρονος αφγανικής καταγωγής, με προβλήματα ψυχικής υγείας και χρήστης ουσιών, είναι ο δράστης της σημερινής επίθεσης με αυτοκίνητο που έπεσε σκοπίμως πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ο άντρας ήταν γνωστός στις Αρχές και χρήστης ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τον Σέιν Πάτον, τον επικεφαλής της Αστυνομίας της πολιτείας της Βικτορίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι «σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε καμία απόδειξη που να παραπέμπει σε κάποια σχέση με την τρομοκρατία».

Ο Πάτον ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην μιλούν για πράξη «μοναχικού λύκου». «Είναι ένα τρομακτικό περιστατικό με ένα άτομο να οδηγεί το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς. Είναι ένα έγκλημα και θα το ερευνήσουμε. Όπως είπε τα βασικά σημεία που εξετάζουμε σχετίζονται με το ψυχολογικό του παρελθόν και τη χρήση ναρκωτικών» είπε ξεκαθαρίζοντας σε επόμενη ερώτηση ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον 32χρονο με τρομοκρατία.

Όσο για τον δεύτερο συλληφθέντα, ηλικίας 24 ετών, δεν σχετίζεται με το περιστατικό αλλά κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών επειδή κατέγραφε όσα συνέβαιναν στο σημείο ενώ φέρεται να είχε και μαχαίρια στην τσάντα του.

Συνολικά από το αυτοκίνητο παρασύρθηκαν και τραυματίστηκαν 19 άτομα, με τέσσερα εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ τα υπόλοιπα 15 βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Δυστυχώς ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες βρίσκεται κι ένα μικρό κοριτσάκι που κινδυνεύει, καθώς έχει σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι.

Νωρίτερα η εφημερίδα The Australian είχε πρώτη αναφέρει πληροφορίες ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας ψυχοπαθής εθισμένος στο ναρκωτικό ice.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις