Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αντίμετρα από τις τράπεζες φέρνουν οι συνεχείς ανατινάξεις ΑΤΜ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίμετρα από τις τράπεζες φέρνουν οι συνεχείς ανατινάξεις ΑΤΜ

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι συνεχείς ανατινάξεις ΑΤΜ στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, φέρνουν αντίμετρα από τις τράπεζες. Ενώ οι συμμορίες που δρουν έχουν προχωρήσει με τη μέθοδο παροχής αερίου στο πίσω μέρος των ΑΤΜ σε ανατινάξεις δεκάδων Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών και την αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, η Αστυνομία καλείται να εξαρθρώσει […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι συνεχείς ανατινάξεις ΑΤΜ στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, φέρνουν αντίμετρα από τις τράπεζες.

Ενώ οι συμμορίες που δρουν έχουν προχωρήσει με τη μέθοδο παροχής αερίου στο πίσω μέρος των ΑΤΜ σε ανατινάξεις δεκάδων Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών και την αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, η Αστυνομία καλείται να εξαρθρώσει τις συμμορίες, που χτυπάνε ανά μερικές ημέρες.

Μέχρι να γίνει αυτό, έργο ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της φύσης του εγκλήματος, οι αρμόδιοι των τραπεζών είναι έτοιμοι να προμηθευτούν συστήματα, τα οποία στο τεχνικό μέρος θα εξουδετερώνουν το αέριο ακριβώς που διοχετεύουν τα μέλη των συμμοριών προκαλώντας σπινθήρα και έκρηξη.

Η έκρηξη με τον εκκωφαντικό θόρυβο γίνεται στο πίσω μέρος των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών, εκεί που βρίσκονται οι κασετίνες.

Στο Χαλάνδρι η ομάδα των τεσσάρων «βομβιστών των ΑΤΜ», που έχει δράσει  και στην Εύβοια και στη Βοιωτία, τίναξε  στον αέρα μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας, που ήταν εγκατεστημένο εξωτερικά Σούπερ Μάρκετ, με την μέθοδο διοχέτευσης  αερίου στο εσωτερικό.

Οι δράστες,  άρπαξαν ποσό ύψους 90.000 ευρώ.

Εκτιμάται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως πρόκειται για μικτή συμμορία,  η οποία αποτελείται  από Έλληνες και αλλοδαπούς, υπηκόους ανατολικών χωρών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις