Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Νοίκιαζαν βίλες για να καλλιεργούν κάνναβη (photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοίκιαζαν βίλες για να καλλιεργούν κάνναβη (photos)

Του Πέτρου Καρσιώτη Κινέζοι και Βιετναμέζοι νοίκιαζαν πολυτελέστατες βίλες στο Νέο Βουτζά και στη Ραφήνα, εμφανιζόμενοι στους ιδιοκτήτες ως επιχειρηματίες, αλλά στην πραγματικότητα, εγκαθιστούσαν μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα», υπερσύγχρονα εργαστήρια για καλλιέργεια και παραγωγή κάνναβης, υδροπονικής μορφής και… άριστης ποιότητας! Υπολόγιζαν σε κέρδη άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ Κι αν σκεφθεί κανείς, πως θα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κινέζοι και Βιετναμέζοι νοίκιαζαν πολυτελέστατες βίλες στο Νέο Βουτζά και στη Ραφήνα, εμφανιζόμενοι στους ιδιοκτήτες ως επιχειρηματίες, αλλά στην πραγματικότητα, εγκαθιστούσαν μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα», υπερσύγχρονα εργαστήρια για καλλιέργεια και παραγωγή κάνναβης, υδροπονικής μορφής και… άριστης ποιότητας!

Υπολόγιζαν σε κέρδη άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ

Κι αν σκεφθεί κανείς, πως θα ανταποκρίνονταν στα υψηλά ενοίκια για τέτοιες πολυτελείς κατοικίες, η Ασφάλεια που έφερε στο φως την υπόθεση απαντά ότι ο Κινέζος και οι τέσσερις από το Βιετνάμ, υπολόγιζαν να κερδίσουν πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ από τις… εξαγωγές της κάνναβης, ιδιαίτερα στη Βρετανία.

Κατασχέθηκαν 2.195 δενδρύλλια

Άλλωστε, ενδεικτικό της παραγωγής κάνναβης από την ομάδα αυτή,  είναι το γεγονός ότι η Δίωξη Ναρκωτικών  κατάσχεσε 2.195 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Οι δηλώσεις του διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής

«Η εγκληματική οργάνωση προωθούσε την κάνναβη στην εγχώρια παράνομη αγορά και κυρίως στις αντίστοιχες αγορές ευρωπαϊκών χωρών» είπε, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο Διευθυντής της  Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και συνέχισε:

Επαγγελματική υποδομή και τεχνογνωσία

«Τα ευρήματα από τις έρευνες και ο προηγμένος εξοπλισμός που είχαν εγκαταστήσει στις βίλες οι δράστες, είναι ενδεικτικά του εύρους, της επαγγελματικής υποδομής και της τεχνογνωσίας που διέθετε το εγκληματικό αυτό δίκτυο».

Πέντε έως οκτώ χιλιάδες το κιλό

Επίσης, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Δίωξης, η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου ναρκωτικού, που ήταν <<αρίστης ποιότητας>>, ανερχόταν από 5 έως 8 χιλιάδες ευρώ το κιλό.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στις τρείς πολυτελείς κατοικίες στο Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα, διαπιστώθηκαν, τα εξής:

Τι βρέθηκε στις βίλες

Στην πρώτη οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου-φυτωρίου, 297 δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου.

Στη δεύτερη οικία, επίσης, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου-φυτωρίου, 1.316 δενδρυλλίων και στην τρίτη ανάλογο εργαστήριο με 582 δενδρύλλια κάνναβης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις