Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ απαντούν
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ απαντούν

Η «Alpha freepress» στο πλαίσιο του αφιερώματος που κάνει στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου θέτει ερωτήματα στους υποψηφίους Προέδρους.   Θεόδωρος Μαντάς: «ΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ ΥΠΕΡ» Ποιά είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει ο νέος Πρόεδρος του ΔΣΑ; «Να ενώσει και να συσπειρώσει τα μέλη του ανεξάρτητα […]

Η «Alpha freepress» στο πλαίσιο του αφιερώματος που κάνει στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου θέτει ερωτήματα στους υποψηφίους Προέδρους.

 

Θεόδωρος Μαντάς: «ΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ ΥΠΕΡ»

Ποιά είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει ο νέος Πρόεδρος του ΔΣΑ;

«Να ενώσει και να συσπειρώσει τα μέλη του ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν μπροστά στην κάλπη. Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί καλείται να ηγηθεί του συνόλου των Αθηναίων Δικηγόρων και όχι μόνο αυτών που τον εξέλεξαν.  Οραματίζομαι ένα σύλλογο απεγκλωβισμένο από τα στενά όρια μέσα στα οποία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ως πρώτος τη τάξει Δικηγορικός Σύλλογος της χώρας δεν πρέπει να αποτελεί μόνον ένα μέσο κινητοποιήσεων και συνδικαλιστικής συσπείρωσης. Οφείλει να εξελιχθεί σε ένα χώρο  σκέψης και πράξεων, σε έναν δίαυλο επικοινωνίας και διαλόγου με την κοινωνία».

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις επικείμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, αλλά και τις πρωτοβουλίες για την επίσπευση της εκδίκασης των δικαστικών υποθέσεων, ώστε να απονέμεται ταχύτερα δικαιοσύνη;

«Είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο που φιλοδοξεί να διαμορφώσει το χώρο της ποινικής δικαιοσύνης, ούτως ώστε να απονέμεται με τρόπο δίκαιο και αδιαμφισβήτητο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Δικαιοσύνη ως ψυχή της κοινωνίας θα πρέπει και αυτή να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του σήμερα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις