Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Γέμισαν με σκελετούς και νεκροκεφαλές οι δρόμοι της Αθήνας (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέμισαν με σκελετούς και νεκροκεφαλές οι δρόμοι της Αθήνας (pics)

Για 18η συνεχή χρονιά δεκάδες συμμετέχοντες γιόρτασαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γκάζι την μεξικάνικη γιορτή «Η Μέρα των Νεκρών», γεμίζοντας το κέντρο με νεκροκεφαλές, σκελετούς και φαναράκια. «Η γιορτή των Νεκρών» ξεκίνησε φέτος στις 31 Οκτωβρίου, την ημέρα που στήθηκε ο βωμός των νεκρών, και κορυφώθηκε στις 4 Νοεμβρίου, με εορταστικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν μουσικές […]

Για 18η συνεχή χρονιά δεκάδες συμμετέχοντες γιόρτασαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γκάζι την μεξικάνικη γιορτή «Η Μέρα των Νεκρών», γεμίζοντας το κέντρο με νεκροκεφαλές, σκελετούς και φαναράκια.

«Η γιορτή των Νεκρών» ξεκίνησε φέτος στις 31 Οκτωβρίου, την ημέρα που στήθηκε ο βωμός των νεκρών, και κορυφώθηκε στις 4 Νοεμβρίου, με εορταστικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν μουσικές και εδέσματα της αρεσκείας των νεκρών και των ζωντανών.

Οι συμμετέχοντες έχοντας κάνει στα πρόσωπό τους το περίτεχνο μακιγιάζ σε στιλ «Κατρίνα», φορώντας σκουρόχρωμα ρούχα και κρατώντας φανάρια και ομοιώματα σκελετών , περπάτησαν  αργά το βράδυ του Σαββάτου στα στενά του κέντρου της πόλης.

Την γιορτή διοργάνωσε και φέτος το κέντρο εκμάθησης Abanicο με στόχο να κάνει γνωστή και να συμβάλει στην επιβίωση αυτής της μοναδικής και κατ’ εξοχήν μεξικάνικης γιορτής.

Η Ημέρα των Νεκρών είναι τόσο διαδεδομένη και αγαπητή ακόμη και τους Μεξικάνους της διασποράς, οι όποιοι όπου κι αν βρίσκονται γιορτάζουν αυτή τη μέρα κατασκευάζοντας βωμούς για τις προσφορές στους νεκρούς, ετοιμάζοντας φαγητά και διασκεδάζοντας.

Η γιορτή σχετίζεται με την Καθολική γιορτή Των Αγίων Πάντων και πρόκειται για ένα κυριολεκτικό «ξύπνημα των νεκρών», αφού οι δρόμοι του Μεξικού γεμίζουν σκελετούς, ενώ πιστεύεται ότι εκείνη τη μέρα του χρόνου οι νεκροί επιστρέφουν στη Γη και γιορτάζουν με τις οικογένειες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις