Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Μάτωσε” το εμβληματικό σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

“Μάτωσε” το εμβληματικό σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι (pics-vid)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τουρίστες και οι περαστικοί, όταν ένας… καλλιτέχνης έριχνε κιλά κόκκινης μπογιάς στο εμβληματικό σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι. Ο Graziano Cecchini, υποστήριξε την απαράδεκτη πράξη του, λέγοντας είναι μορφή διαμαρτυρίας για την «διαφθορά» που επικρατεί στη Ρώμη. Ο ακτιβιστής δεν πρόλαβε να ρίξει όλη τη ποσότητα καθώς τον πρόλαβαν οι […]

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τουρίστες και οι περαστικοί, όταν ένας… καλλιτέχνης έριχνε κιλά κόκκινης μπογιάς στο εμβληματικό σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι.

Ο Graziano Cecchini, υποστήριξε την απαράδεκτη πράξη του, λέγοντας είναι μορφή διαμαρτυρίας για την «διαφθορά» που επικρατεί στη Ρώμη.

Ο ακτιβιστής δεν πρόλαβε να ρίξει όλη τη ποσότητα καθώς τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί, είπε όμως ότι το υγρό δεν πρόκειται να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο ιστορικό μνημείο.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε την πράξη «επίδειξη πρωτοφανούς άγνοιας και έλλειψης κοινωνικής ευθύνης».

Το περιστατικό έλαβε χώρα εχθές το απόγευμα και, αμέσως μετά τη σύλληψη του δράστη, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν την διακοπή της λειτουργίας του σιντριβανιού, προκειμένου το βαμμένο νερό να απομακρυνθεί πριν καταστρέψει τα μάρμαρα.

Ο κ. Cecchini είχε ξαναχύσει μπογιά στο σιντριβάνι το 2007, διαμαρτυρόμενος για το κόστος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης, με το κόκκινο χρώμα της μπογιάς να συμβολίζει – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – το κόκκινο χαλί της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις