Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κήρυξε την ανεξαρτησία της η Καταλονία
ΚΟΣΜΟΣ

Κήρυξε την ανεξαρτησία της η Καταλονία

Πιο συγκεκριμένα,η επίσημη πρόταση που είχαν υποβάλει νωρίτερα οι αποσχιστές εγκρίθηκε με 70 ψήφους «υπέρ», 10 «κατά» και δύο «λευκά» Στην αίθουσα είχαν μείνει μόνο βουλευτές των κομμάτων Junts pel Si, CUP και Catalunya Si Que Es Pot που είναι δεμένο με το κόμμα Podemos. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ο Κάρλος […]

Πιο συγκεκριμένα,η επίσημη πρόταση που είχαν υποβάλει νωρίτερα οι αποσχιστές εγκρίθηκε με 70 ψήφους «υπέρ», 10 «κατά» και δύο «λευκά»

Στην αίθουσα είχαν μείνει μόνο βουλευτές των κομμάτων Junts pel Si, CUP και Catalunya Si Que Es Pot που είναι δεμένο με το κόμμα Podemos.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ο Κάρλος Καριθόσα, ανέμισε το σχέδιο ψηφίσματος, είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζδεμόν: «Αυτό το έγγραφο το οποίο συντάξατε καταστρέφει ό,τι πιο ιερό, τη συνύπαρξη» στην Καταλονία.

Να θυμίσουμε ότι το πρωί, τα κόμματα που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας κατέθεσαν πρόταση στο περιφερειακό κοινοβούλιο ώστε να κηρυχθεί η ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία και να ανακηρυρηχθεί η Δημοκρατία της Καταλονίας.

Βουλευτές των κομμάτων Junts pel Si και CUP κατέθεσαν την πρόταση, και να τονίσουμε πως διαθέτουν μαζί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) έφυγαν από την καταλανική Βουλή πριν την ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία.

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας ζήτησαν η ψηφοφορία να είναι μυστική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις