Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Συνάντηση του Γιάννη Μπαλάφα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Συνάντηση του Γιάννη Μπαλάφα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ

Η εφαρμογή του Κώδικα Μετανάστευσης και η επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών ήταν το βασικό θέμα κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Αλεξανδρή με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ στο τραπέζι τέθηκε εκ μέρους των δικηγόρων το […]

Η εφαρμογή του Κώδικα Μετανάστευσης και η επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών ήταν το βασικό θέμα κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Αλεξανδρή με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ στο τραπέζι τέθηκε εκ μέρους των δικηγόρων το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών, ιδίως για εξαιρετικούς λόγους, όπως και το ζήτημα της επιβεβλημένης ενιαίας εφαρμογής του Κώδικα Μετανάστευσης σε όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας.

Ο υφυπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέφερε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την επίσπευση των ζητημάτων αυτών, προωθεί διαδικασίες για την ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών, ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών διαμονής και πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί και η ηλεκτρονική κατάθεση των φακέλων, για την ασφαλέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Ο κ. Μπαλάφας ως προς το ζήτημα της ενιαίας εφαρμογής του Κώδικα Μετανάστευσης ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ, ότι το υπουργείο θα εξετάσει την προώθηση θεσμικών μεταβολών με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών και εμπέδωση της ασφάλειας δικαίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις