Αθήνα

°C

Κυριακή

01

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Χάος με τον ΕΝΦΙΑ: Θα πληρώνουν ακόμα και τα ανήλικα τέκνα!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Χάος με τον ΕΝΦΙΑ: Θα πληρώνουν ακόμα και τα ανήλικα τέκνα!

Το απόλυτο χάος έχει προκληθεί με τον ΕΝΦΙΑ, αφού η κυβέρνηση αντί να τον… καταργήσει, σχεδιάζει να τον επεκτείνει σε όλη την οικογένεια φορολογώντας το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει το ζευγάρι και τα ανήλικα τέκνα του. Ταυτόχρονα στο νέο φόρο θα ενταχθούν όλα τα αγροτεμάχια. Έτσι δεν θα σπάει σε κομμάτια η περιουσία- […]

Το απόλυτο χάος έχει προκληθεί με τον ΕΝΦΙΑ, αφού η κυβέρνηση αντί να τον… καταργήσει, σχεδιάζει να τον επεκτείνει σε όλη την οικογένεια φορολογώντας το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει το ζευγάρι και τα ανήλικα τέκνα του.

Ταυτόχρονα στο νέο φόρο θα ενταχθούν όλα τα αγροτεμάχια.

Έτσι δεν θα σπάει σε κομμάτια η περιουσία- σε γονικές παροχές ή μεταβιβάσεις της ψιλής κυριότητας ή της επικαρπίας σε μέλη της οικογένειας.

Ειδικότερα το σχέδιο προβλέπει:

1. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικαθίσταση από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ είναι η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων.

2. Οικογενειακό αφορολόγητο το οποίο πιθανόν να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας. Κάτι αντίστοιχο ίσχυε και το 2011 με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Θα φορολογείται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας σε αντίθεση με σήμερα που κάθε ακίνητο φορολογείται ξεχωριστά για κάθε φορολογούμενο

3. Ένταξη των αγροτεμαχίων στο νέο φόρο

4. Ο νέος φόρος να επιβαρύνει τους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία και να εξαιρέσει τις πολύ μικρές ιδιοκτησίες από τον νέο φόρο. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να εξαιρέσει τις ιδιοκτησίες κάτω των 50.000 ευρώ αυτό ουσιαστικά θα οδηγήσει στην εξαίρεση 2,8 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων από το φόρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις