Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς ένα φύλλο, μπορεί να εξαφανίσει το στρες της στιγμής
ΥΓΕΙΑ

Πώς ένα φύλλο, μπορεί να εξαφανίσει το στρες της στιγμής

Είναι γνωστή η θεωρία, πως το φύλλο δάφνης μπορεί να εξαφανίσει αμέσως το άγχος και το στρες που βασανίζει πολλούς και πως χαρίζει ψυχική ηρεμία. Ένας Ρώσος επιστήμονας, Gennady Malakhoc, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις αγχολυτικές ιδιότητες της δάφνης, ενώ μαγείρευε. Παρατήρησε το αίσθημα χαλάρωσης που βίωσε ενώ προετοίμαζε ένα γεύμα. Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται […]

Είναι γνωστή η θεωρία, πως το φύλλο δάφνης μπορεί να εξαφανίσει αμέσως το άγχος και το στρες που βασανίζει πολλούς και πως χαρίζει ψυχική ηρεμία.

Ένας Ρώσος επιστήμονας, Gennady Malakhoc, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις αγχολυτικές ιδιότητες της δάφνης, ενώ μαγείρευε.

Παρατήρησε το αίσθημα χαλάρωσης που βίωσε ενώ προετοίμαζε ένα γεύμα. Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται επίσης στην αρωματοθεραπεία και για διάφορες δερματικές παθήσεις.

Το μόνο που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φυσική μέθοδο για να ανακουφίσετε το άγχος, είναι να πάρετε ένα ξερό φύλλο δάφνης και να το κάψετε στο χώρο που βρίσκεστε. Βγείτε από το δωμάτιο και ξαναμπείτε στο χώρο μετά από 10 λεπτά για να βιώσετε την ήρεμη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Φυσικά μπορείτε απλά να καθιερώσετε να χρησιμοποιείτε συχνά φύλλα δάφνης στα φαγητά σας και να τα προσθέτετε τόσο στην κατσαρόλα, όσο και στο τηγάνι ή το ταψί οπότε κάθε φορά που μαγειρεύετε θα κάνετε αγχολυτική αρωματοθεραπεία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις