Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Μαρτίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Νέο “χτύπημα” για τους επαγγελματίες: Έως και 130% οι αυξήσεις στις εισφορές
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Νέο “χτύπημα” για τους επαγγελματίες: Έως και 130% οι αυξήσεις στις εισφορές

Νέο χαράτσι που θα αυξήσει κατακόρυφα τις εισφορές των επαγγελματιών λόγω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους, έρχεται από το 2018. Οι αυξήσεις θα αγγίξουν ως και το 130%! Σύμφωνα με τα «Νέα» οι νέες ανατροπές για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, και αυτοαπασχολούμενους αφορούν την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών, όπου θα υπολογίζονται […]

Νέο χαράτσι που θα αυξήσει κατακόρυφα τις εισφορές των επαγγελματιών λόγω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους, έρχεται από το 2018.

Οι αυξήσεις θα αγγίξουν ως και το 130%!

Σύμφωνα με τα «Νέα» οι νέες ανατροπές για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, και αυτοαπασχολούμενους αφορούν την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών, όπου θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί, ενώ έως και φέτος επιβάλλονται επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος.

Για να έρθει πιο μαλακά η αύξηση, προβλέπεται να λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή των ασφαλίστρων στον ΕΦΚΑ, το 85% του φορολογητέου εισοδήματος μαζί με τις αναλογούσες εισφορές. Αυτό σημαίνει πως θα γίνεται έκπτωση 15%.

Και από το 2019 να ισχύσει το νέο μέτρο πλήρως για το 100% του εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων των εισφορών.

Εκτιμάται ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία θα αγγίξει το 130% έως το 2021, καθώς:

– Για το 2018 τα πρόσθετα έσοδα από εισφορές ανέρχονται σε 53 εκατ. ευρώ

– Για το 2019 στα 124 εκατ. ευρώ

– Για το 2020 στα 126 εκατ. ευρώ

– Για το 2021, τα έσοδα από εισφορές τους οι εισφορές αυξάνονται στα 128 εκατ. ευρώ

Οι εισφορές θα υπολογίζονται για όλους ως ποσοστό στο εισόδημα του προηγούμενου έτους, πριν όμως, αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες για παράδειγμα για πρώην ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ανέρχονται στο 27%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις