Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

18

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Η 2η γενιά του Toyota GT 86
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η 2η γενιά του Toyota GT 86

Η Toyota ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Tokyo Motor Show στα τέλη του μήνα το πρωτότυπο GR HV Sports. Το ιαπωνικό πρωτότυπο διαθέτει ένα αμάξωμα το οποίο διατηρεί πολλά κοινά με αυτό του τωρινού GT 86, αλλάζει εντελώς όμως τα δύο άκρα του. Στο εμπρόσθιο τμήμα έχει διαφοροποιηθεί η σχεδίαση του καπό και έχουν προστεθεί δύο […]

GR-HV-Sports-640-1 - Copy

Η Toyota ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Tokyo Motor Show στα τέλη του μήνα το πρωτότυπο GR HV Sports. Το ιαπωνικό πρωτότυπο διαθέτει ένα αμάξωμα το οποίο διατηρεί πολλά κοινά με αυτό του τωρινού GT 86, αλλάζει εντελώς όμως τα δύο άκρα του. Στο εμπρόσθιο τμήμα έχει διαφοροποιηθεί η σχεδίαση του καπό και έχουν προστεθεί δύο νέες εισαγωγές, υπάρχει μια νέα μάσκα και προφυλακτήρας, ενώ εντελώς νέα είναι τα LED φώτα που παραπέμπουν στο αγωνιστικό πρωτότυπο TS050 Hybrid της Toyota. Στο πλάι, ξεχωρίζουν οι τροχοί με σχεδίαση που θυμίζει αυτών του αγωνιστικού πρωτότυπου, ενώ η αεροτομή στο πίσω μέρος εμπνέεται και αυτή από το TS050.

GR-HV-Sports1-640

Στα χαρακτηριστικά του GR HV Sports εντάσσεται και η τύπου targa αφαιρούμενη οροφή, που δεν αποκλείεται να μας οδηγήσει στο πρώτο GT 86 κάμπριο της ιστορίας, ενώ στην όλη πολύ δυναμική εμφάνιση το ρόλο της παίζει και η ματ μαύρη βαφή του αμαξώματος. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η τοποθέτηση των μπαταριών έχει γίνει στο κέντρο του αυτοκινήτου, για βέλτιστη δυνατή κατανομή του βάρους. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το κουμπί της μίζας που βρίσκεται πάνω στον επιλογέα του κιβωτίου και αποκαλύπτεται σηκώνοντας ένα κόκκινο καπάκι, δίνοντας και εδώ μια αίσθηση από αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το κιβώτιο είναι μεν αυτόματο, όμως μέσω του ίδιου επιλογέα ο οδηγός μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως χειροκίνητο, έχοντας στη διάθεσή του 6 σχέσεις.

GR-HV-Sports2-640 - Copy
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις