Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Έχασαν τον πατέρα τους οι Αντετοκούνμπο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έχασαν τον πατέρα τους οι Αντετοκούνμπο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια Αντετοκούνμπο, καθώς ο πατέρας των γνωστών καλαθοσφαιριστών Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, Τσαρλς, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στις ΗΠΑ σε ηλικία 53 ετών. Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο υπέστη ανακοπή καρδιάς το μεσημέρι τις Παρασκευής, ώρα Αμερικής. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε ειδική άδεια από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να ταξιδέψει […]

samaratoukompo

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια Αντετοκούνμπο, καθώς ο πατέρας των γνωστών καλαθοσφαιριστών Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, Τσαρλς, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στις ΗΠΑ σε ηλικία 53 ετών.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο υπέστη ανακοπή καρδιάς το μεσημέρι τις Παρασκευής, ώρα Αμερικής.

6a65ecf41c006388ad9eae6d96904e09

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε ειδική άδεια από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

318216_109652599222301_1460447288_n

Πίσω του, αφήνει του την σύζυγό του Βερόνικα, καθώς και τα παιδιά του, Θανάση, Γιάννη, Κώστα, Άλεξ και Φράνσις Αντετοκούνμπο.

Στο παρελθόν ο Τσαρλς είχε παρουσιάσει  πρόβλημα υγείας με την καρδιά του, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, με έντονους πόνους στο στήθος.

tsarls10

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

“Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο, για την αιφνίδια μεγάλη απώλεια του πατέρα Τσαρλς.

Η σύζυγος Βερόνικα και τα πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων τρεις διεθνείς αθλητές με τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ της χώρας μας, ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας, βιώνουν τις πιο δύσκολες στιγμές που υπάρχουν για τους ανθρώπους, με την απώλεια συγγενικών τους προσώπων.

Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους”.

giannis3-768x515

Και οι Μιλγουόκι Μπακς εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατό του, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον Γιάννη και την οικογένειά του.  

Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Τζον Χορστ, με δήλωσή του ανέφερε: «Η οικογένεια των Μπακς είναι συντετριμμένη για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τσαρλς. Όλος ο οργανισμός, οι συμπαίκτες και οι προπονητές του είναι εδώ για να υποστηρίξουν τον Γιάννη και την οικογένειά του, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Ο Τσαρλς ήταν μεγάλο κομμάτι των Μπακς και θα λείψει σε όλους μας. Εκ μέρους των ιδιοκτητών, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και όλες οι προσευχές μας είναι στον Γιάννη και την οικογένειά του».

544622_109650949222466_1507221256_n

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο ήταν ο άνθρωπος που έμαθε στα παιδιά του τι σημαίνει αθλητισμός, αφού ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Νιγηρία, από όπου ήρθε στην Ελλάδα το 1991 μαζί με τη γυναίκα του Βερόνικα.

«Τους πήγαινα στο πάρκο και τους μάθαινα, αφού ως πρώην ποδοσφαιριστής, είχα πολλά κόλπα και δεξιότητες να τους διδάξω! Ήξερα πως σίγουρα τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό.

Προσωπικά, έπαιξα ποδόσφαιρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μπορεί να ήμουν καλύτερος στο μπάσκετ. Ήμουν πραγματικά καλός στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ» είχε πει στην συνέντευξη του.

09_22

Η κηδεία θα γίνει στις ΗΠΑ μιας και είναι αδύνατον να μετακινηθεί όλοι η οικογένεια μαζί με τη σορό και να έρθουν στην Ελλάδα, την οποία ο Τσαρλς θεωρούσε πατρίδα του και πατρίδα των παιδιών του.

charlesantetokounmbo-1024x983

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις