Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που αγοράζεις όταν σε καταβάλει το άγχος
PLUS

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που αγοράζεις όταν σε καταβάλει το άγχος

Πολλά λάθη έχουν συμβεί υπό την επήρεια του άγχους μας και η βόλτα στα μαγαζιά είναι ένα από αυτά, που μετά μας κάνει να κλαίμε! Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που αγοράζουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται αγχωμένοι και αν πιστεύαμε ως τώρα πως οδεύουμε σε παπούτσια και ρούχα, όχι! Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal […]

shopping-in-wexford

Πολλά λάθη έχουν συμβεί υπό την επήρεια του άγχους μας και η βόλτα στα μαγαζιά είναι ένα από αυτά, που μετά μας κάνει να κλαίμε!

Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που αγοράζουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται αγχωμένοι και αν πιστεύαμε ως τώρα πως οδεύουμε σε παπούτσια και ρούχα, όχι!

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Consumer Research διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν χρήματα για προϊόντα καθαρισμού όταν νιώθουν πιεσμένοι.

Η μελέτη ήθελε να διερευνήσει μια σχέση των καταναλωτών μεταξύ της επιθυμίας για έλεγχο και της επιθυμίας για ψώνια.

Οι ερευνητές ζήτησαν από κάποιους συμμετέχοντες να γράψουν ένα σύντομο δοκίμιο για μια εποχή που αισθάνονταν πως έχουν τον έλεγχο μιας κατάστασης και οι άλλοι να γράψουν για μια εποχή που ένιωθαν ότι δεν είχαν κανέναν έλεγχο επί μιας κατάστασης. Μετά από αυτό τους ζητήθηκε να πάνε στο σούπερ-μάρκετ.

Μια ματιά στις αποδείξεις των συμμετεχόντων αποκάλυψε ότι όσοι έγραψαν για έλλειψη ελέγχου αγόρασαν χρηστικά προϊόντα σε διπλάσια ποσότητα από εκείνους που έγραψαν για τον έλεγχο.

Τα προϊόντα καθαρισμού, τα εργαλεία και τα χαρτικά είναι τα πρώτα στη λίστα, λένε οι ειδικοί, που αγοράζουν οι άνθρωποι τις στιγμές αφόρητου άγχους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις