Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Και το όνομα αυτού, “Μπλε”
ΚΟΣΜΟΣ

Και το όνομα αυτού, “Μπλε”

Μετά την επεισοδιακή αποχώρηση της πρώην πλέον συμπροέδρου του AfD, ένα νέο κόμμα έρχεται να ταράξει τα νερά στην ακροδεξιά της Γερμανίας. Η δημοφιλής Πέτρι ετοιμάζεται να δώσει πνοή σε νέο κόμμα με όνομα «Οι Μπλε», χρώμα που ανήκει στην πρώην πολιτική της στέγη. Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel η ηλεκτρονική διεύθυνση «DieBlauen.de», όπως λέγεται […]

germanynews-113-1

Μετά την επεισοδιακή αποχώρηση της πρώην πλέον συμπροέδρου του AfD, ένα νέο κόμμα έρχεται να ταράξει τα νερά στην ακροδεξιά της Γερμανίας.

Η δημοφιλής Πέτρι ετοιμάζεται να δώσει πνοή σε νέο κόμμα με όνομα «Οι Μπλε», χρώμα που ανήκει στην πρώην πολιτική της στέγη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel η ηλεκτρονική διεύθυνση «DieBlauen.de», όπως λέγεται το κόμμα, έχει κατοχυρωθεί από τις 3 Ιουλίου με το όνομα της αιτούσας να είναι αυτό της Φράουκε Πέτρι.

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Πέτρι δήλωσε «ουδέν σχόλιο» στο Spiegel, αρνούμενος να διαψεύσει την κατοχύρωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης από την πρώην συνιδρύτρια του ΑfD.

Ωστόσο, η Πέτρι επιβεβαίωσε ότι κατοχύρωσε το Internet domain, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για πολιτικό φορέα, αλλά «ενσαρκώνει μια ιδέα».

«Δεν θέλω να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή» ανέφερε, αλλά ξεκαθάρισε ότι παραμένει «πολιτικά δραστήρια».

Σημειώνεται ότι οι ακροδεξιοί της Αυστρίας του FPO είναι επίσης γνωστοί ως «οι μπλε», ενώ οι Πέτρι έχει διατηρεί στενές σχέσεις μαζί τους.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις