Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Μακρόν κηρύσσει “πόλεμο” στους Γάλλους εραστές!
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μακρόν κηρύσσει “πόλεμο” στους Γάλλους εραστές!

Μέτρα για τις απροστάτευτες γυναίκες που πέφτουν θύματα του… φλερτ παίρνει ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί προεκλογικά. Ο Γάλλος πρόεδρος σκοπεύει να απαγορεύσει στους άντρες να ακολουθούν τις γυναίκες και να ζητούν τα τηλέφωνα τους, είτε στον δρόμο είτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολο να στοιχειοθετηθεί αυτό το αδίκημα, όπως […]

1

Μέτρα για τις απροστάτευτες γυναίκες που πέφτουν θύματα του… φλερτ παίρνει ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί προεκλογικά.

Ο Γάλλος πρόεδρος σκοπεύει να απαγορεύσει στους άντρες να ακολουθούν τις γυναίκες και να ζητούν τα τηλέφωνα τους, είτε στον δρόμο είτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολο να στοιχειοθετηθεί αυτό το αδίκημα, όπως επισημαίνουν και οι επικριτές της απόφασης Μακρόν.

Η κυβέρνηση έχει ήδη συγκροτήσει την ομάδα, υπό την υφυπουργό για την ισότητα των φύλων Μαρλέν Σιάπα ώστε να συνταχθεί η νομοθεσία σύμφωνα με την οποία η παρενόχληση σε δημόσιο χώρο θα είναι παράνομη.

Τα πέντε μέλη της επιτροπής αρχικά θα κάνουν ξεκάθαρο τι σημαίνει παρενόχληση στον δρόμο και μετά θα ορίσουν τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Η Σιάπα σε δηλώσεις της έκανε λόγο για τεράστιο φαινόμενο στη Γαλλία. «Είναι η στιγμή που ένας άνδρας περπατάει πίσω από μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί σκέφτεται ότι “δεν είναι κάτι επικίνδυνο”. Και οι άνδρες συνεχίζουν γιατί είναι οι Γάλλοι εραστές».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις