Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Kick It Out: Απαιτεί να σταματήσουν τα ρατσιστικά συνθήματα για…το μέγεθος των γεννητικών οργάνων του Ρομέλου Λουκάκου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Kick It Out: Απαιτεί να σταματήσουν τα ρατσιστικά συνθήματα για…το μέγεθος των γεννητικών οργάνων του Ρομέλου Λουκάκου

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο οργανισμός Kick It Out, που φροντίζει για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό, ενημέρωσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως το ρατσιστικό σύνθημα των οπαδών της για τον Ρομέλου Λουκάκου, πρέπει να σταματήσει. Το σύνθημα, αναφέρεται στο μέγεθος των γεννητικών οργάνων του Ρομέλου Λουκάκου, και οι «κόκκινοι διάβολοι» […]

lukaku3

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο οργανισμός Kick It Out, που φροντίζει για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό, ενημέρωσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως το ρατσιστικό σύνθημα των οπαδών της για τον Ρομέλου Λουκάκου, πρέπει να σταματήσει.

Το σύνθημα, αναφέρεται στο μέγεθος των γεννητικών οργάνων του Ρομέλου Λουκάκου, και οι «κόκκινοι διάβολοι» υποσχέθηκαν στον οργανισμό πως θα κάνουν τα πάντα ώστε να σταματήσει εδώ.

«Αυτά τα τραγούδια είναι επιθετικά και ρατσιστικά», είπε ο εκπρόσωπος της Kick It Out. «Περιέχουν ρατσιστικά στερεότυπα και δεν είναι ανεκτά».

Ο Κλίφορντ Σκοτ, καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Keele, εξήγησε: «Νομίζω ότι πολλοί φίλαθλοι λένε αυτά τα συνθήματα χωρίς ρατσιστικές προθέσεις και χωρίς να το θεωρούν λάθος. Είναι αστείο, αλλά αυτό είναι σωστό. Τα συνθήματα είναι πραγματικά ρατσιστικά και οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να λάβουν υπόψη τους την πραγματικότητα».

Το επίμαχο σύνθημα:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις