Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Όρισαν νέο ραντεβού Τσακαλώτος- Θεσμοί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όρισαν νέο ραντεβού Τσακαλώτος- Θεσμοί

Ραντεβού τον Οκτώβριο έδωσαν οι Θεσμοί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup, όπου έγινε σαφές ότι για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος του χρόνου, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να “τρέξει” για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα. O κ. Τσακαλώτος εμφανίζεται αισιόδοξος, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις προς την ελληνική πλευρά. Όπως είπε, είναι δεδομένο ότι δεν θα […]

tsakalotos23-1

Ραντεβού τον Οκτώβριο έδωσαν οι Θεσμοί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup, όπου έγινε σαφές ότι για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος του χρόνου, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να “τρέξει” για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα.

O κ. Τσακαλώτος εμφανίζεται αισιόδοξος, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις προς την ελληνική πλευρά.

Όπως είπε, είναι δεδομένο ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2018.

«Είμαι πολύ βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούμε νέα μέτρα για το 2018», απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης θα υπάρξουν τρεις συζητήσεις, «μία θα είναι για τη φύση της εξόδου, μία θα είναι για το θέμα του χρέους – και θα διασφαλίσουμε ότι θα ξεκαθαριστεί τι χρειάζεται να γίνει για το χρέος – και η τρίτη θα είναι για εκκρεμότητες που σχετίζονται με το πρόγραμμα».

Για το θέμα των Τραπεζών υπήρξε έντονος προβληματισμός από τους εταίρους για το αν θα τραβήξει το σχοινί το ΔΝΤ.

Οι εισροές καταθέσεων από τον  Μάιο ήταν 3,6 δις ευρώ, αλλά από την στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης η τάση αυτή έχει ανακοπεί, ενώ επηρέασε και τις αξίες των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες σημείωσαν πτώση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις