Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κανονικά διδάσκει η δασκάλα που φίμωνε τα παιδάκια με σελοτέιπ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κανονικά διδάσκει η δασκάλα που φίμωνε τα παιδάκια με σελοτέιπ

Άφωνοι έμειναν οι γονείς στο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όταν στον αγιασμό παρατήρησαν, πως η δασκάλα που πέρσι φίμωνε με σελοτέιπ τα παιδάκια είναι κανονικά στη θέση της. Η δασκάλα των Αγγλικών κατηγορήθηκε αρχικά από μητέρα μαθήτριας πως «έκλεισε το στόμα της κόρης της και ενός άλλου μαθητή με σελοτέιπ επειδή μιλούσαν στους διπλανούς τους. Τους […]

classroom

Άφωνοι έμειναν οι γονείς στο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όταν στον αγιασμό παρατήρησαν, πως η δασκάλα που πέρσι φίμωνε με σελοτέιπ τα παιδάκια είναι κανονικά στη θέση της.

Η δασκάλα των Αγγλικών κατηγορήθηκε αρχικά από μητέρα μαθήτριας πως «έκλεισε το στόμα της κόρης της και ενός άλλου μαθητή με σελοτέιπ επειδή μιλούσαν στους διπλανούς τους. Τους είχε δώσει μάλιστα την ταινία και τους είπε να την κολλήσουν μόνοι τους, πράγμα που έγινε, με τους συμμαθητές τους να γελούν».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας της μητέρας, η μικρή από φόβο δεν το είπε αμέσως.

Στο έγγραφο που κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας γράφει πως «το παραδέχτηκε μόλις σήμερα με ντροπή και κλάματα όταν τη ρώτησα αν είναι αλήθεια». Στην αναφορά του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρεται ότι το θέμα ανέκυψε λίγο πριν την καλοκαιρινή γιορτή του συλλόγου, στις 7/6/2017.

Μετά την αρχική καταγγελία άνοιξαν κι άλλα στόματα και όπως προκύπτει, υπάρχουν δύο περιπτώσεις προτροπής φίμωσης μαθητών με κολλητική ταινία, μια περίπτωση αγοριού που τιμωρήθηκε με στήριξη στο ένα μόνο πόδι και το πρόσωπο κοντά στον πίνακα και περιπτώσεις που καταστράφηκαν τα τετράδια των παιδιών επειδή ήταν αδιάβαστα. Σύμφωνα με γονείς, η δασκάλα συμπεριφέρθηκε με αδιαφορία και ειρωνεία όταν οι ίδιοι ζήτησαν εξειδικευμένη προσέγγιση των μαθητών λόγω δυσκολιών ενώ πολλά παιδιά δεν ήθελαν να πάνε στο μάθημα της.

Η δασκάλα, είχε δηλώσει στο «Πρώτο Θέμα» πως όλα αυτά είναι ανοησίες και τα παιδιά μπορούν να λένε ό,τι θέλουν.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών δεν έχει γίνει ακόμα. Ως τότε, το υπουργείο κρίνει πως η δασκάλα μπορεί να διδάσκει κανονικά…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις